Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuhinja

SVE IMA ROK

Koliko dugo čuvati povrće?

Autor: Alo.rs | 17.05.2015 - 07:30:00h | Komentara: 0

Na pijacama ovih dana možemo da biramo jagode, mladi spanać, blitvu, rotkvice... Ako ste kupili mnogo povrća i voća, probajte da ga koristite prema ovim pravilima, jer svako od njih ima različiti rok trajanja.

Povrće

Sve ima svoj rok trajanja | Foto: Profimedia

Najkraći vek, od tri do pet dana, imaju bosiljak, blitva, vlašac, zelena salata, korijander, kelj, luk, radič, grašak, spanać i paradajz (ako ih držite na sobnoj temperaturi).

Nešto duže, od pet do sedam dana, u frižideru možete čuvati rukolu, brokoli, prokelj, kupus, patlidžan, karfiol, endiviju, boraniju, mladi krompir, praziluk, šampinjone (u papirnatoj kesici), nanu i tikvice.

Najduže u frižideru možete da čuvate crveni kupus, celer, šargarepu, ruzmarin, limun, limetu, cveklu, krompir (na tamnom mestu, najbolje u špajzu ili u kuhinjskom ormariću), đumbir, repu, crveni luk i paškanat. Ove namirnice traju i više od dve nedelje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP