Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuhinja

SLATKO OSVEŽENJE

Najbolji sladoledi sveta!

Autor: Ekipa Alo! | 04.07.2013 - 07:29:00h | Komentara: 5

Omiljeno slatko osveženje sprema se na hiljade načina, a podjednako ga obožavaju na svim kontinentima. Ipak, ima nekih mesta na svetu gde je, bar tako tvrdi magazin „National Geographic“, sladoled ubedljivo najbolji. Evo šta nam oni preporučuju…

NEKA od  glavnih Osveženja na  meridijanima

Neka od glavnih osveženja na meridijanima | Foto: Shutterstock

Perchè No!
Firenca, Italija

Još od 1939. „Perchè No!“ ili u prevodu „Zašto ne!“ prodaje sladoled intenzivnog ukusa. Izbor je više nego raznolik, ali među omiljenim su kombinacija meda i susamovih semenki, zeleni čaj i kafa s komadima čokolade. Takođe, ovde se pravi i velik izbor voćnih sorbeta i granita. „Perchè No!“ smešten je u mestu Via de Tavolini, samo dva minuta od poznate firentinske katedrale.

Vaffelbageriet
Kopenhagen, Danska

Zabavni park „Tivoli“ dom je najpoznatijeg danskog sladoleda sa vekovnom tradicijom. Specijalitet je sladoled poslužen u kornetu od vafla zvanog amerikaner, koji prima do četiri kugle, na koje potom idu preliv od sirupa, šlag i razne druge đakonije. Vrtovi „Tivoli“ nalaze se u središtu Kopenhagena i otvoreni su od sredine aprila do kraja septembra. Tu možete uživati uz muziku i zabavu u preko 40 restorana.
A’jia Hotel
Istanbul, Turska

Čim se smire nemiri, na sladoled ponovno možete i u Istanbul jer retko je šta tako romantično poput šetnje obalama Bosfora. Posebno ako pojedete sladoled na terasi hotela „A’jia“, smeštenog u preuređenoj vili iz 19. veka. Probajte pohovani sladoled od vanile, sorbe od marakuje i tradicionalni turski sladoled od kozjeg mleka - dondurmu.
Capogiro Gelato
Filadelfija, SAD

Napravljeni od najsvežijih namirnica, poput mleka s amiških farmi, sladoledi i sorbei koji se svakodnevno prave u „Capogiro Gelato“ imaju mnogo jedinstvenih ukusa. Među njima su madagaskarska burbon vanila, šipak, sajgonski cimet.
Devon House
Kingston, Jamajka

Izgrađena u kasnom 19. veku kao dom prvog crnog jamajčanskog milionera, Devon House je remek-delo karipske viktorijanske arhitekture i mesto nastanka najpoznatijeg sladoleda na ostrvu. Tridesetak ukusa proteže se od tradicionalnih, poput višnje i pistaća, do egzotičnih manga, kokosa, ali i sladoleda na bazi piva pod imenom „Devon Stout“. Kuća koju obavezno treba obići nalazi se u središtu Kingstona.
Poslednji komentari
  • gile Vreme: 04.07.2013 15:04h

    najbolji sladoled koji sam probao je nas poznati odzacki sladoled u ozdacima sav je kremast i ukusan.ko moze neka proba

  • Moni Vreme: 05.07.2013 09:01h

    U Beogradu preko puta glavne pošte najbolji sladoled u gradu!

  • Zorica Vreme: 05.07.2013 11:37h

    najlepsi i najbolji sladoled je u Backoj Palanci kod Rodje!!

  • Paja Vreme: 30.08.2013 17:47h

    Veliki sam ljubitelj sladoleda. Nema mesta u kome sam bio a da nisam probao domaći sladoled. Po meni najlepši sladoled koji sam probao je u jednoj poslastičarnici (oasticceria) u ulici Via Santo Stefano u Bolonji. A posle nje restoran Queen Victoria u ulici Via Por Santa Maria u Firenci.

  • sanja Vreme: 15.04.2015 17:57h

    najbolji sladoled je u Somboru zovu ga" odžački sladoled" u Vojvođanskoj ulici.Najkremastiji,najukusniji i najveće kugle .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP