alo.rs Kuhinja
NIJE SVE ZA LED
Ove namirnice nikada ne stavljajte u frižider!
Ako nemate dovoljno mesta u frižideru, bez obzira na to što ste ga dobro organizovali, to može biti zato što traćite dragoceni prostor na namirnice kojima i nije mesto u njemu. Evo šta ne treba da držite u frižideru.
LJUTI SOS
Ljuti sos bez problema možete da čuvate u ostavi i do tri godine.
KROMPIR
Ako krompir stavite u frižider, to će negativno uticati na njegov ukus. Uvek ga držite u papirnim kesama (jer plastične kese propuštaju vlagu i ubrzavaju truljenje) u ostavi. U takvim uslovima, krompir može da traje i do tri nedelje.
HLEB
Frižider brzo isušuje hleb. Umesto u frižideru, držite ga na sobnoj temperaturi četiri dana, a ono što ne pojedete zamrznite.
Ljuti sos bez problema možete da čuvate u ostavi i do tri godine.
Ako krompir stavite u frižider, to će negativno uticati na njegov ukus. Uvek ga držite u papirnim kesama (jer plastične kese propuštaju vlagu i ubrzavaju truljenje) u ostavi. U takvim uslovima, krompir može da traje i do tri nedelje.
HLEB
Frižider brzo isušuje hleb. Umesto u frižideru, držite ga na sobnoj temperaturi četiri dana, a ono što ne pojedete zamrznite.
CRNI LUK
Luk se najbolje čuva u mrežastim džakovima (i kesama koje dopuštaju cirkulaciju vazduha) u ostavi. Ali držite ga podalje od krompira, koji emituju vlagu i gasove koji mogu prouzrokovati truljenje luka.
BELI LUK
Beli luk se može čuvati do dva meseca u ostavi. Čuvajte ga tako da vazduh može da cirkuliše oko njega.
Luk se najbolje čuva u mrežastim džakovima (i kesama koje dopuštaju cirkulaciju vazduha) u ostavi. Ali držite ga podalje od krompira, koji emituju vlagu i gasove koji mogu prouzrokovati truljenje luka.
Beli luk se može čuvati do dva meseca u ostavi. Čuvajte ga tako da vazduh može da cirkuliše oko njega.
PARADAJZ
Paradajz se u frižideru može sparušiti, pa ga držite na polici, van plastične kese. Kako biste ubrzali sazrevanje, držite ga u papirnoj kesi. Kada sazri, može da stoji oko tri dana.
KAFA
U fižideru kafa može da izgubi svoj ukus. Nju je najbolje držati u ostavi u posudi koja ne propušta vazduh.
Paradajz se u frižideru može sparušiti, pa ga držite na polici, van plastične kese. Kako biste ubrzali sazrevanje, držite ga u papirnoj kesi. Kada sazri, može da stoji oko tri dana.
U fižideru kafa može da izgubi svoj ukus. Nju je najbolje držati u ostavi u posudi koja ne propušta vazduh.
-
aleksandra Vreme: 06.05.2014 15:17h
Sad mi samo preostaje da nabavim tu ostavu....
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs