Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuhinja

SJAJAN IZUM!

Palačinke na 3D štampaču?!

Autor: tech-lifestyle.com | 15.04.2015 - 21:01:00h | Komentara: 0

Da li se sećate kada ste bili mali koliko vam je puta mama rekla da se ne igrate sa hranom? Sada kada ste već odrasli, a i dalje volite da se igrate sa hranom, upoznajte se sa PancakeBot-om. Za sve ljubitelje palačinki koje nisu okrugle.

Ovo je u neku ruku da kažemo prvi u svetu palačinka štampač, ako možemo tako da ga nazovemo. PancakeBot je aparat koji može da oblikuje palačinke u bilo kom obliku koji vi poželite. Za tako nešto možemo da se zahvalimo kompanijinom softveru koji vam omogućava da bilo koju skeniranu škrabotinu, ili nekog lika iz crtanog filma, ili neki logo vašeg omiljenog sportskog kluba i tome slično pretvori u palačinku. Dizajn koji poželite može biti sačuvan na SD kartici tako da možete da ga ponovo koristite.

Aparat na prvi pogled izgleda kao štampač sa tri glave, ali umesto glava i kertridža, ima patentirani sistem čekanja istisnutog testa po tiganju.

Pronalazač Miguel Valenzuela objašnjava da kombinacijom kompresovanog vazduha i vakuuma, PancakeBot kontroliše gde testo treba sipati. Ugrađene kontrole su vam takođe dostupne za fino podešavanje sipanja testa po tiganju.

Dodavanje boja je takođe moguće za dobijanje šarenih palačinki. Da spomenenom još neke karakteristike kao što su: mogućnost „štampanja“ bez tiganja ili ako je tiganj ugašen, pauza/nastaviti funkcija, lak je za čišćenje, tiganj koji može da se vadi, bez BPA, skladni dizajn za praktično odlaganje, i kompatibilan je sa Mac i Windows uređajima. PancakeBot možete potražiti na Kickstarter-ovom sajtu.

Cena ovog simpatičnog aparata za zanimljive palačinke je oko 170 evra, i ako obezbedite jedan sebi očekujte da će vam stići tek u julu ove godine.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP