Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuhinja

PLAVA RIBA

Što masnije, to zdravije!

Autor: | 07.07.2013 - 07:45:00h | Komentara: 0

Iako će zakleti gurmani radije posegnuti za belom ribom, plava dobija sve veći značaj na tanjiru.

Riba

Riba

Zasluženi ugled delimično duguje i spoznaji o blagotvornosti masnije vrste ribe, koja obiluje masnim kiselinama omega 3. Jer, u slučaju ribe, masnije je zdravije. Naime, masna riba upravo zbog većeg sadržaja masnih kiselina osigurava više blagodati za zdravlje nego nemasna riba. Preporuke kažu da bi u svrhu očuvanja zdravlja nedeljno trebalo konzumirati barem dva puta po 170 grama ribe. Preporučljivo je da barem jedna porcija bude masna riba poput lososa, skuše, haringe, sardele ili sabljarke jer te vrste ribe sadrže najviše blagotvornih esencijalnih masnih kiselina.
 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP