Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuhinja

DOMAĆA

Tajna dobre pice

Autor: | 06.10.2013 - 08:15:00h | Komentara: 0

Teško je pronaći onoga ko ne voli finu i ukusnu picu, a njena prednost je ta da na testo možete staviti sve svoje omiljene sastojke. Ako još niste probali, vreme je da pokušate da napravite domaću picu, a za to će vam trebati i dobar recept za testo.

Pica

Pica

Sastojci: 1 i ¼ šolje tople vode, 3 šolje brašna, kesica suvog kvasca, 1 i ½ kašika šećera, kašika maslinovog ulja, 2 kašičice soli.


Priprema: U posudu za mućenje sipajte toplu vodu. Dodajte šećer i lagano promešajte dok se šećer ne isopi. U vodi sa šećerom dodajte kvasac. Smesu ostavite da odstoji pet minuta kako bi se kvasac digao. Kada smesa naraste, dodajte mešavinu brašna i soli. Mikserom mutite na najmanjoj brzini otprilike dva minuta. Nakon toga pojačajte na srednju brzinu i mutate još kojih šest minuta. Dok mutate testo, dodajte kašiku maslinovog ulja. Uzmite posebnu činiju, sipajte maslinovo ulje tako da prekrije dno. Testo oblikovano u kuglu stavite u tu činiju i dobro ga uvaljate u maslinovo ulje. Testo pokrijte i ostavite da odstoji 30-45 minuta. Za to vreme testo bi trebalo da naraste za duplo i ne bi se smelo da se lepi. Izvadite testo iz činije, oblikujte ga u željeni oblik i ostavite da odstoji još kojih 30 minuta. Nakon toga na njega stavite namirnice koje želite i pecite na 220 stepeni 10 do 15 minuta. Prijatno!

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP