Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

INTERNET VODIČ: SVE NA JEDNOM MESTU

Autom po svetu!

Autor: Ekipa Alo! | 15.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Kako road trip ili obilaženje različitih destinacija automobilom postaje sve popularniji oblik putovanja, sve je više i stranica koje u tome pomažu.

Proverite stanje automobila, ponesite muziku,  dobru volju i okvirni plan, ali prvo nabavite sve  važne informacije na sajtovima

Proverite stanje automobila, ponesite muziku, dobru volju i okvirni plan, ali prvo nabavite sve važne informacije na sajtovima | Foto: Shutterstock

Osim obavezne provere stanja automobila, sjajne muzike, dobre volje i okvirnog plana, putnici na otvorenim putevima brojne potrebne informacije danas mogu pronaći na sajtovima. „Thea” i „Viamichelin” izračunaće najkraći put, dati okvirnu cenu putovanja, alternativne rute i druge korisne podatke.


„www.theaa.com”
Ova internet stranica donosi korisne opšte savete o tome koji su dokumenti potrebni za putovanje, zajedno sa konkretnim savetima za svaku zemlju u koju se putuje. Takođe, donosi i pregled saobraćajnih zakona koji su na snazi, s informacijama koliko je promila alkohola dozvoljeno, jesu li svetla obavezna i slično. Na sajtu se nalaze i cene putarina na važnijim evropskim putevima.

„www.viamichelin.com”
Najbolji sajt za putovanja prema ocenama korisnika omogućuje da odaberete rute koje su najlepše, najekonomičnije ili najkraće. Preporučiće vam hotele, restorane i znamenitosti za razgledanje. Osim toga, „Viamichelin” donosi i prikaz benzinskih stanica i parkirališta po putu, kao i pristup vrhunskim kartama s uputstvima za vozače.

„www.driverabroad.com”
Ova stranica pruža i neke neuobičajene informacije, poput popisa najopasnijih puteva na svetu (najviše ih je u Eritreji), najprometnijih drumova (u Monaku), neobične zakone (u Rusiji je zabranjeno voziti prljav automobil) i slične podatke. Takođe, sadrži i detaljan pregled puteva u preko 200 zemalja sveta.

„www.angloinfo.com”
Sajt prvenstveno namenjen ljudima koji se sele u drugu zemlju. Sadrži mnoštvo korisnih podataka. Pokriva 38 zemalja, većinom u Evropi, a posebne delove posvećuje zakonima i propisima, ali i savetima šta da učinite u slučaju saobraćajne nesreće.
Poslednji komentari
  • bratislav Vreme: 15.08.2013 21:59h

    mozete mi reci koliko kosta boravicka taksa u buljaricama u crnoj gori hvala unapred

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP