Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

KEMER ZOVE

Čarolija u Antalijskom zalivu!

Autor: N. Lazović | 04.06.2015 - 08:00:00h | Komentara: 0

Ako ste u potrazi za tirkiznim morem, šljunkovitim plažama i četinarskim šumama, onda je Kemer prava destinacija za vas. Rezervišite mesto u nekom od tamošnjih hotela, spakujte kofere i pravac Turska…

Čarolija u  Antalijskom  zalivu!

Čarolija u Antalijskom zalivu! | Foto: Shutterstock

Kemer je primorski grad na 40 km zapadno od same Antalije. Čini ga 53 km prelepe obale opasane padinama Taurusa sa zapadne strane i tirkiznim Mediteranom. Obala ima tipičnu mediteransku klimu, toplo, suvo vreme i toplo more. Ima 33. 000 stanovnika, od čega 11.700 živi u samom Kemeru, a ostala važnija mesta su Beldibi, Gojnuk, Kamjuva, Kiriš i Tekirova.


U Kemeru postoje dve glavne plaže, jedna je šljunkovita i na pojedinim mestima postoje stepenice kako bi se lakše ulazilo u vodu. Druga je plaža “Ajsigi”, sa finim peskom, smeštena na zalivu.

Centar je živahan i prijatan sa velikom pešačkom zonom. Prodavnice su na svakom koraku, najviše se prodaje odeća, koža, suveniri, nakit i tepisi. Jugoistočno od centra nalazi se pomenuti zaliv na kojem se mogu naći dobri restorani i kafei.

A kad ste već tamo, ima puno toga i da se poseti. Za one koji vole aktivan odmor treba izdvojiti Gojnuk kanjon, gde se dužinom od 6 km smenjuju borove šume i predivne panorame, kao i Ulupinar park, selo 30-ak kilometara od centra Kemera poznatog po večnom ognju i prirodnim lepotama. Ako tome dodate i posete drevnom Olimposu i Fazelisu, zaista možete da obogatite odmor prelepim iskustvima.

„Karmir Resort & Spa”


Kada krenete, samo nekih 8 km severnije od prelepog Kemera, nailazite na malo mesto Gojnuk sa velikim brojem hotelskih kompleksa među kojima se izdvaja “Karmir Resort & Spa”, okružen prelepim mediteranskim morem, s jedne strane i četinarskom šumom po obodima planinskog masiva, s druge strane. Za najmlađe su tu dečji bazeni sa toboganima, mini-klub, dnevne i večernje animacije i mnogi drugi sadržaji, a dok se oni zabavljaju, njihovi roditelji mogu da se opuste u spa centru, uživajući u mnogobrojnim tretmanima ili da se rekreiraju uz razne sportske aktivnosti. Posebna pogodnost je i ta što je ovo jedan od hotela gde je omogućen boravak za dvoje dece gratis, što svakako nije mala ušteda za goste iz Srbije. Odaberete ovaj ili neki od hotela iz bogate ponude agencije “1A Travel” za vaš savršen odmor.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP