Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

NAJLEPŠE PLAŽE GRČKE

Devet plavih zastavica

Autor: Ekipa Alo! | 27.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Neke su odlično organizovane i luksuzne, neke su izolovane i zavučene. Jedne nude čisto more, druge savršeno mekan pesak, treće su okružene neverovatnim pejzažem. Sajt Nacionalne turističke organizacije Grčke objavio je svoju listu top 9 plaža, uz obrazloženje da je svaka ponaosob toliko divna da vam nije teško preći pola sveta samo da zaplivate u njenim vodama…

Ako se ovog leta  zaputite put Grčke,  obavezno brčnite  noge na jednoj od top 9 rajskih lokacija

Ako se ovog leta zaputite put Grčke, obavezno brčnite noge na jednoj od top 9 rajskih lokacija | Foto: Shutterstock

Balos (Krit)
Sirova lepota. Mekan beli pesak, tirkizna kristalna voda, pejzaž okružen ostrvcima i planinama. Malo je van glavnog puta, ali neka krstarenja iz Kisamosa nude jednostavan pristup. Dvorac na obližnjem ostvru Gramvusa doprinosi lepoti i mistici ovog mesta…


Sarakiniko (Elafonisos, Peloponez)
Iza ćoška je jednako divna Simos plaža. Za jedno ovako majušno ostrvo, Elafonisos na južnom kraju Peloponeza nudi tri najlepše plaže Grčke (Panagija je treća) i ima najlepše more na svetu.

Navagio (Zakintos)
Još jedna izolovana plaža do koje može da se stigne samo brodom. Krupan beli pesak, duboka plava voda, strme litice i velike pećine koje čekaju ljubitelje ronjenja dovoljni su da je učine jednom od najlepših plaža Grčke, a ono što je čini posebnom jeste brodska olupina nasred obale.

Egremni (Lefkada)
Jedna od najbolje čuvanih tajni Grčke. Predivni pejzaž, kristalna azurna voda i baršunast beli pesak čine ovu plažu jednom od najlepših. Njena pomalo zabačena lokacija na zapadnoj obali Lefkade i hiljade kvazistepenica drže mase turista podalje. Savršeno u svakom smislu.

Belegrina (Hrisi)
Hrisi je malo nenaseljeno ostrvo južno od Krita. Sa tirkiznim i kristalno čistim morem i belim peskom i zalivom Belegrina - ovo ostrvo je najlepše u toj grupi. Uprkos tome što je Hirsi „pusto” ostrvo, njegova populacija naraste preko leta kad gomila kampera „usidri” svoje šatore ispod kedrovih stabala, a hiljade izletnika stigne sa Jerapetre (na Kritu) da se okupa u vodama Belegrine.

Mirtos (Kefalonija)
Posetioci sajta grčke turističke organizacije izglasali su Mirtos pre nekoliko godina kao najbolju plažu, i to ne bez razloga. Fantastično more i beli kamenčići su udobno smešteni među strme litice na zapadnoj obali Kefalonije.

Finikas (Kato Kufonisi)
Čitav pojas obale od Finikasa do severnog vrha ostrva (Pori plaža) zapravo je egejski san za ljubitelje sunčanja, od kojih mnogi vole nudizam. Pesak i kamenje se smenjuju naizmenično na ovoj predivnoj obali majušnog ostrva.

Plaka

Plaka


Plaka (Naksos)
Beskrajni pojas peska počinje u blizini grada Naksosa i pruža se duž čitave obale ostrva, skoro skroz do južnog vrha. Od plaža načičkanaih ljudima i ležaljkama, dolazi se do izolovanijih delova oivičenih velikim peščanim dinama.

Paradise (Kos)
Mekan beli pesak i izvajane stene uokviruju božanstvenu toplu vodu Rajske plaže na Kosu. Uprkos velikom broju turista koji se sjate na obalu i mogu da vas ometaju svojim igrama na vodi, plaža je i dalje jedna od najboljih u Grčkoj.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP