Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

SUPERODMOR VAM PREDLAŽE:

Evropski gradovi koje morate posetiti!

Autor: Ekipa Alo! | 16.09.2013 - 10:20:00h | Komentara: 0

Ukoliko ste spremni za nove avanture i želite da putujete - ne smete sebi da dozvolite da propustite “Oktobar fest” krajem ovog meseca, “Noć veštica” u Transilvaniji, festival svetlosti u Berlinu, pivsku turu u rodnom gradu kompozitira Volfganga Amadeusa Mocarta, Salcubrgu ili božićni market sredinom decembra i sl. Sve ove ponude možete pogledati na sajtu “SuperOdmora” i odlučite se za neku destinaciju.

Evropske metropole

“Oktobar fest” je festival koji se pod obavezno mora obići, jer je on najveća atrakcija Minhena i najveći svetski narodni festival, traje 16 dana i održava se svake godine u periodu od pretposlednje nedelje septembra pa sve do prve nedelje oktobra meseca.Na sajtu “SuperOdmor” možete pogledati ponudu OVDE.

Evropske metropole

Da li možete da zamislite nešto strašnije od “Noć veštica” u Transilvaniji, kod grofa Drakule – maskembal u čarobnim dvorcima Transilvanije, u prelepoj prirodi sa žurkom za Noć Veštica u Drakulinom stilu.

Ukoliko imate smelosti da krenete na ovaj put, više informacija možete pročitati OVDE.

Evropske metropole

“Festival Svetlosti” godinama unazad pretvara Berlin u svetleću metropolu prepunu boja, svetlosnih efekata i vatrometa. Kulturno istorisjki spomenici i trgovi postaju otvorena pozornica, više o ovoj ponudi možete pogledati OVDE.
Ukoliko se ipak odlučite da idete da romantično putovanju u dvoje tu je Pariz, kog svi žele da upoznaju, a kako i ne bi kada je poznat po čuvenom muzeju Luvr, Ajfelovom tornju, katedrali Notr Dam i sl. Ako imate vremena, prošetajte i smestite se za sto malog kafea, uživajte u čaši domaćeg vina i posmatrajte svet kako prolazi pokraj vas.
Ako pak planirate da idete u Istanbul, očekjte grad od velikog istorijskog značaja i šarenila koji nudi, kao i odličnog šopinga. Obavezno pogledajte čuvenu Aja Sofiju koja je prvo bila crkva, zatim džamija, a danas je muzej.

Evropske metropole

Ljubitelji arhitekture trebalo bi da se zapute u Barselonu. Srednjovekovne i rimske građevine u Gotskoj četvrti prave nesvakidašnji kontrast u odnosu na Gaudijevu maštovitu arhitekturu, na koju ćete nailaziti svuda u gradu.
Ako ste ljubitelj pabova odlučite se za Dablin, jer je to najbolje mesto gde možete učiti o lokalnoj istoriji i kulturi obilazeći brojne pabove i uživajući u ukusu piva. Ne propustite obilazak Nacionalnog muzeja Irske. Ovaj muzej “čuva” bogatu kolekciju irskih antikviteta koji datiraju još iz 7.000. godine pre nove ere.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP