Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

MILICA BURSAĆ O IDEALNOM LETOVANJU

Halkidiki - Meka zdravog života

Autor: Ivana Dimitrijević | 06.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Milica Bursać, voditeljka emisije „U zdravom telu” koja se emituje na Televiziji B92, otkrila nam je da je ove godine prvi put bila u Grčkoj, iako je obišla skoro sve kontinente. Bila je na poslovnom putovanju, ali je maksimalno uživala i videla mnogo toga lepog, zbog čega svakome preporučuje da odmor provede na grčkom primorju.

- Iako sam praktično obišla sve kontinente, pre mesec dana sam prvi put bila u Grčkoj i to na radnom zadatku, kao novinar na info turi u organizaciji turističke agencije „Big blu“. Obišli smo Olimpijsku regiju, a potom i poluostrvo Halkidiki - kaže Milica za „Alo!“.

- Otkud to da osoba koja toliko putuje sada prvi put poseti Grčku?
- Ni sama ne znam koji je pravi razlog. Bilo je prilika, ali nisam ih iskoristila, uvek sam Grčku tretirala kao destinaciju koja je tu, blizu, koju ću sigurno u budućnosti obilaziti često. Zato sam prednost davala destinacijama koje se uglavnom obilaze jednom u životu.

- Da li je Grčka ispunila tvoja očekivanja?
- Grčka je prevazišla sva moja očekivanja. Ovo putovanje je rešilo moje uobičajene dileme i dalo odgovor na pitanje: „Gde na letovanje?”. Sad znam da ću ubuduće tamo letovati sa porodicom.

- Šta te je oduševilo na poluostrvu Halkidiki?
- Ne znam odakle da počnem. Zaželela sam se pravog mora, bistrog, čistog, plavog, peščanih plaža. Zaželela sam se mirisa čempresa i borova, malih taverni, barova na plaži, ukusne mediteranske hrane... Kao novinar na info turi, uživala sam i u blagodetima luksuznih hotela, a svaki hotel ima neku svoju specificnost.

Otkrila raj na zemlji:  Milica Bursać

Otkrila raj na zemlji: Milica Bursać


- Koji hotel je na tebe ostavio najjači utisak i zbog čega?
- Obišli smo dvdesetak hotela i svi su zanimljivi na svoj način. Svaki ima neku svoju osobenost. Kao gost, ne bih se bunila da letujem u bilo kojem od njih. Ako baš moram da izdvojim neki, to bi bio svakako „Sani resort”, najluksuzniji je. Mada je na mene nezaboravan utisak ostavio i hotel „Atena”, jedinstven po svom eksterijeru. Izgleda kao veliki manastir, u dvorištu hotela se nalaze dve pravoslavne crkve, izvor, zidovi su obloženi kamenjem koje je doneseno sa Svete gore... Atmosfera je nekako topla, prijatna, što i nije česta pojava kod luksuznih hotela.

- Koji od tri prstena ti je najlepši?
- Hmmm, teško pitanje. Možda Kasandra, sećam se ostrva koje bukvalno izgleda kao prava, pravcata velika kornjača. Da, baš tako, ogromna kornjača nasred mora. Redak prirodni kuriozitet.

- Koji deo je najluksuzniji, a koji je pogodan za posetioce sa plićim džepom?
- Mislim da je u ovom trenutku Grčka po cenama najpristupačnija našim turistima. Apartmanski smeštaj je relativno jeftin, konkurencija je ogromna, pa su i vlasnici prinuđeni da se prilagođavaju svačijem džepu. I vanpasionska ponuda je prilagođena svim turistima.

- Ispunjava li Grčka tvoju potrebu za zdravim životom?
- Apsolutno, Grčka je meka zdravog života. To je zemlja koja ima sve uslove da ima najzdraviju naciju na svetu. Obilje voća, ekološko zemljište, prijatna klima, mnogo sunca, masline, sir, riba, grožđe, dobro vino... Šta ćete više, svi faktori koji utiču na očuvanje zdravlja su prisutni.

- Kako ti se dopada njihova hrana?
- Najviše mi se dopadaju njihove salate, tamo sam prvi put jela burek sa medom, nešto fantastično.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP