Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

KAKO ZABAVITI KLINCE KAD NISU NA PLAŽI

I u sobi je dobar provod

Autor: Ekipa Alo! | 06.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Kada klinci dođu na more, jedino što ih zanima su voda i kamenčići. Upozorenja da se ne treba sunčati od 10 do 16 za njih nemaju nikakav značaj. Evo nekoliko ideja kako da im prekratite vreme do popodnevnog odlaska na plažu…

Gedžete  napunite  crtaćima i  igricama

Gedžete napunite crtaćima i igricama | Foto: Shutterstock

Zabavite se u kuhinji
Većina nas na more ide u apartmane ili kuće prijatelja i rodbine, a to znači da imate kuhinju na raspolaganju. U satima kada ne možete da idete na plažu, napravite sladoled ili neku ukusnu poslasticu zajedno s decom. To će ih sve zaokupiti i dobro zabaviti, a idući dan imaćete osvežavajući sladoled za desert nakon ručka.


Ponesite igračke


Sigurno vam je naporno da mislite još i na igračke, ali sigurno će biti spas, pa neka deca sama odaberu šta žele da nose. Vi samo postavite granicu jer su mališani spremni da odaberu sve što imaju u kući.

Napravite spomenar
Sve kamenčiće ili sitne ukrase koje ste prikupili možete početi da lepite u praznu svesku. Kada se dogodi neki smešan trenutak, zapišite ga s datumom i tako ćete napraviti divnu uspomenu.

Pišite razglednice
Jedno popodne odredite za pisanje razglednica koje klinci mogu i dodatno da ukrase bojicama.

Društvene igre
Oni koji imaju decu znaju da su karte ili kockice za jamb obavezne na spisku za pakovanje. Ne zauzimaju mnogo mesta, a idealne su za letnje vrućine. I ne zaboravite da se svi možete uključiti u takve igre, pa čak i napraviti turnir.

Budite kreativni
Ako letujete u bilo kojem većem mestu, moći ćete da kupiti neki kreativni set s perlicama ili gumicama, tako da deca recimo mogu da prave narukvice. Za dečake su idealne kockice svih vrsta. A tu su i čari interneta (pripremite ranije ili posetite inrenet kafe), jer ćete bez problema naći uputstvo kako da napravite, recimo, origami.

Rešavajte ukrštenice
Za dan bez posebnih aktivnosti dovoljno je imati dobru knjigu u ruci, a mlađi klinci zadovoljiće se dečjim časopisom u kojem ima dosta zagonetaka i bojanka.

Napravite tvrđavu
Iskoristite nameštaj i velike ručnike za plažu, pa deci naparvite tvrđavu u kojoj se mogu igrati. U tu svrhu mogu da posluže i kartonske kutije iz obližnje prodavnice.

Pogledajte crtać
S obzirom na to da letovanje ne može da prođe bez gedžeta, iskoristite to za zajedničko vreme. Pre polaska nabavite dečje filmove, crtaće ili igrice, pa neka budu spremni za vreme kada morate da budete u kući.
Poslednji komentari
  • Mile Vreme: 06.08.2014 11:57h

    Moje društvo vrućinu na moru provodi spremajući kulinaraske specijlalitete: roštilj,leskovačku mućkalicu,palačinke ......

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP