Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

MAKARSKA RIVIJERA

Isceljujuće srce Jadrana

Autor: J. Popović | 04.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Raskošnu lepotu Makarske rivijere čije zaleđe štiti moćna planina Biokovo, koja se nadvija nad njom, prosto morate da doživite. Zađite u stara seoca kamenih kuća, prošetajte bosi po plaži, dodirujući tirkizno more i osetite mirise mediteranskog bilja….

Setite se  predivnih  mirisa  borovih  šuma

Setite se predivnih mirisa borovih šuma

Još od praistorije i antičih vremena na ovom području su nastajale prve naseobine na ostrvima i obali, tu su se kasnije krunisali kraljevi, za taj deo obale se vekovima ratovalo, on se osvajao i vraćao onima kojima pripada. Savršeni spoj plavetnila priobalja i zelenila borova duž kilometarskih šljunkovitih plaža proteže se od Drašnica, preko Podgore, Tučepa, Makarske, Brela sve do Splita, na ostrva Brač, Hvar, Korčulu i poluostrvo Pelješac.
Nije lako jednim pogledom obuhvatiti svu raznolikost sadržaja koje svojim posetiocima nude Makarska rivijera, Biokovo i njegovo zaleđe, ali ovo su pet stvari koje ne smete propustiti…


- Poseta parku prirode Biokovo i uživanje u veličanstvenim pogledima koji se pružaju s mnogih vidikovaca i planinarskih staza.
- Izlet u tajanstveno biokovsko zaleđe, od grada Imotskog i njegovih prirodnih bisera Modrog i Crvenog jezera, do drevnog Vrgorca.
- Kupanje i sunčanje na šljunkovitim plažama od Brela do Gradca, s kristalno čistim morem.
- Poseta živopisnim drevnim mestašcima ugnežđenim pod strmim liticama, čije kamene kuće, crkvice, kule i utvrđenja pričaju o bogatoj i burnoj prošlosti ovoga kraja.
- Domaće crno vino i sveže morske plodove.

Zlatni rat


Brač je ostrvo najstarije klesarske tradicije belog kamena kojim je izgrađena Bela kuća u Vašingtonu, parlamenti u Beču i Budimpešti, ali i Dioklecijanova palata u Splitu i katedrale u Trogiru i Šibeniku. Samostan „Pustinja Blaca“ svedoči o srednjovekovnom životu ostrvljana. Bol s plažom Zlatni rat, čiji se izgled menja zavisno od smera vetra i talasa, Vidova gora, grad Supetar, Zavičajni muzej u Škripu, tek su deo onoga što oduševljava turiste na tom najvećem srednjodalmatinskom ostrvu.

Poslednji komentari
  • Predrag Vreme: 04.06.2015 09:06h

    Manite se ljudi Hrvatske, u njihovu drzavnu politiku je ugradjena mrznja prema Srbiji i Srbima. Dok prodjete kroz Hrvatsku dozivecete hiljade nepotrebnih neprijatnosti i ponizenja zato sto ste Srbi. Zar je moguce da Grcka i Crna Gora nemogu to isto da ponude.

  • blučanka Vreme: 04.06.2015 12:06h

    Od 2005. godine (a išla sam i prije 90-tih) idem na Makarsku rivijeru (Makarska, Baška Voda, Tučepi, Podgora...) i nikada ni jednu neprijatnost nisam doživjela. Nije da nas vole, ali više vole euriće. Za 3-4 sata stignem i ne pada mi na pamet da se truckam 12 sati do C. Gore, a uz to zaradim neki stomačni virus. Ko voli nek izvoli...

  • milomir.dv Vreme: 08.06.2015 11:11h

    Gde nađoste Kupari kod Dubrovnika i hotel koji ne radi jer ga je JNA bombardovala.Nemate vi pojma.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP