Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

POBEGNITE NEGDE ZA VIKEND

Jesen je idealna za posetu metropolama!

Autor: Ekipa Alo! | 11.10.2013 - 09:58:00h | Komentara: 0

Planirate da pobegnete negde za vikend, ali nemate veću količinu novca na raspolaganju, pravi izbor za to je putovanje do Temišvara, Beča, Budimpešte, ili pak do Varševe koje će vas koštati oko 100 evra.

Beč

Do Beča na dva dana


Do prestonice Austrije možete otputovati za 85 evra, u to je uključeno jedno noćenje, vi ćete imati nešto manje od dva dana za razgledanje.
Do Beča je potredno oko šest sati vožnje i treći grad na svetu po broju Srba,pa ćete na svakom koraku čuti naš jezik.

To je grad valcera, kulture, umetnosti, a on je danas jedan od najvažnijih kongresnih centara na svetu i sedište mnogih međunarodnih institucija. Grad je, između ostalog, i jedno od omiljenih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta i godišnje ga posete milioni, najviše zahvaljujući brojnim kulturno-istorijskim spomenicima, palatama i raznovrsnoj kulturnoj ponudi.


Izlet na jedan dan do Temišvara


Na samo četiri sata vožnje od Beograda je najveći je grad Banata i sedište rumunske Županije Tamiš - Temišvar. Jednidnevni izlet košta 11 evra.
Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je veoma dugo bio pod uticajem Habzburgovaca i njegovo središte arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča. Ime duguje reci Tamiš, ali je zanimljivo da danas kroz grad protiče samo reka Begej.

Budimpešta

Budimpešta


Za već od 49 evra možete „skoknuti“ do Budimpešte koja je udaljena na oko četiri sata od Beograda. Čak i ako odete na samo jedan dan sigurno ćete moći da vidite i Budim i Peštu. Započnete dan obilaskom kulturnih i istorijskih spomenika i ulica Pešte, zatim pređete Lančani most, što je atrakcija sama za sebe.

Obiđite Dvorac u Budimu i splet starih, uskih uličica oko dvorca gde možete nešto pojesti u restoranu ili svratiti u pab. Grad je stvoren pešačenje, tako da najbolje krenite iz centra, a zatim tumarajte grandioznim bulevarima i divite se arhitekturi.
U centru grada se nalaze dva bitna muzeja – Mađarski nacionalni muzej i Memorijalni centar Holokausta. Kroz čitav grad struji duh ove istorije koji je oličen, pre svega u arhitekturi. Preko Dunava se prostire devet mostova i šest glavnih ostrva.

Dubrovnik

Dubrovnik, Trebinje i Mostar


Za 89 evra možete obići Trebinje, šetati starim ulicama grada na Trebišnjici, fotografisati se pored Anđelkine kapije i ispred spomenika Dučiću, tu je i obilazak starog grada Dubrovnika, šetnja Stradunom, obilazak Mostara sa lokalnim turističkim vodičem - spomen kuća Svetozara Ćorovića, stari most...
Trebinje je gradsko naselje i sedište istoimenog grada u Republici Srpskoj. Nalazi se na samom jugu Hercegovine, smešteno je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, u dolini nekada najveće evropske reke ponornice Trebišnjice, koja protiče kroz grad. Od mora je udaljeno oko 27 km putem do Dubrovnika, ili oko 38 km putem do Herceg Novog.

Trebinje


Dubrovnik se nalazi na krajnjem jugu Hrvatske rivijere. Proglašen je za treće najromantičnije mesto na svetu, posle Buenos Ajresa i ostrva Bora-Bora. Ovo je grad koji bi trebalo posetiti bar jednom u životu.

Dubrovnik je više nego fascinantan zbog Starog Grada, ali i zbog kristalno čistog mora, punog šumovitih ostrva koja vas zovu na izlete. Niz kafića, barova i klubova osiguraće da i noću nikad ne bude dosadno.

Mostar


Mostar je grad smešten na obalama reke Neretve u sred Hercegovine. Grad je poznat po čuvenom Starom mostu, izgrađenom u 16. veku, koji je srušen po naređenju komandanta HVO-a (Hrvatsko vijeće odbrane) Slobodana Praljaka, 9.11. 1993., da bi nakon rata most bio izgrađen ponovo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP