Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

DOBRO DOŠLI U TUNIS

Koktel Sahare i Mediterana!

Autor: E. A. | 01.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Kada vam neko pomene Tunis, prva asocijacija sigurno će vam biti kamile, pustinja, urme i cenkanje. No, Tunis je mnogo više od toga. Zemlja peščanih plaža, šarmantnih gradića, nepreglednih drvoreda maslina i zlatnih polja ječma, destinacija na kojoj je luksuz svakome dostupan.

Višesatno  ispijanje kafe  i skeniranje  prolaznika  je nacionalni  sport

Višesatno ispijanje kafe i skeniranje prolaznika je nacionalni sport | Foto: Shutterstock

Prvi izraz koji ćete zavoleti u Tunisu je svakako „ol inkluziv“. Nije bitno da li je reč o hotelu s četiri ili pet zvezdica, ol inkluziv svuda znači isto. Uključuje doručak, ručak i večeru u glavnom restoranu i razne međuobroke. Ono što goste najviše raduje je činjenica da su vam tokom celog dana dostupna razna alkoholna i bezalkoholna pića točena na čaše. Živeli!


Idite na izlete


Iako će vam bazeni ili plaža u hotelu izgledati primamljivo kao oaza usred pustinje, nemojte nikako propustiti razne izlete. Preporučujemo vožnju džipovima do prekrasnih oaza Čebike i Tamarze, odakle se pruža očaravajući pogled na beskrajna prostranstva Sahare.

Kamile za plavuše
Plavuše u Tunisu imaju poseban tretman, ne samo u hotelu nego i na ulici, diskoteci, plaži... Ukoliko ste plavuša, ponudiće više kamila za vas. To shvatite kao kompliment, ali, ukoliko pristanete na trampu, najverovatnije kamile nećete videti. Naime, trgovci i vodiči kamila tako pokušavaju da vas oraspolože i uvedu u razgovor. Osim laskavih ponuda, nikako ne propustite jahanje kamila u pustinji. Uglavnom su mile, pitome i drage, jahanje nije teško, ali pazite na uzletanje i sletanje. Znaćete o čemu govorimo...

Sunce - najopasnija stvar
Pre nego što krenete u Tunis, imajte na umu da je najopasnija stvar u toj zemlji Sunce. Stoga su šešir i zaštitni faktor obavezan asesoar, bilo da šetate pitoresknim gradićem Sidi Bou Saidom, koji će vas šarmirati na prvi pogled, šopingujete, razgledate ostatke Kartage, amfiteatar u El Jemu, kulisu za „Ratove zvezda“ ili se jednostavno sunčate na jednoj od brojnih peščanih plaža u popularnom Hammametu uživajući poput bega.

Svima dostupan  luksuz

Svima dostupan luksuz


Kao kod kuće
Turisti ipak ne bi smeli da zaborave da se nalaze u zemlji u kojoj je većinsko stanovništvo muslimansko, te da stoga treba poštovati i lokalne običaje, posebno za vreme meseca ramazana, koji ove godine taje od 9. jula do 7. avgusta. No, bez obzira na to što se nalazite u stranoj zemlji, ne brinite, osećaćete se kao kod kuće. Višesatno ispijanje kafe i skeniranje prolaznika najpopularniji je sport Tunižana, baš kao i Srba.

Obavezno cenkanje

Ma koliko bili neraspoloženi, verujte da u prodavnicama s fiksnim cenama nećete osetiti adrenalin i sreću kao nakon što nešto kupite u Medini. Čak i ako ne znate da se cenkate, dajte sebi šansu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP