Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

VREME JE ZA KRATKI PROLEĆNI PREDAH

Kuda za vikend?

Autor: Ekipa Alo! | 28.03.2013 - 07:34:00h | Komentara: 1

Volite li da lutate Evropom, a već ste upoznali najznačajnije metropole poput Pariza, Rima i Londona, , pogledajte koja zanimljiva i privlačna mesta predlaže prestižni svetski turistički vodič „Lonely Planet“ kao vikend destinacije, idealne za lepe prolećne dane

Lavov

Lavov

Lavov, Ukrajina
 

Već na prvi pogled jasno je zašto građani Lavova za svoj grad ponosno tvrde da je najmanje sovjetski u Ukrajini. I zaista, daleko je od sivih blokova zgrada neizbežnih u ostalim delovima te zemlje. Staro središte Lavova upisano je na Uneskov popis svetske baštine još 1998. kao savršen spoj tradicije istočne Evrope s italijanskim i nemačkim uticajima. Središtem grada ili do vidikovca iznad njega najbolje je prošetati nedeljom ujutru, kada praznim ulicama odjekuje pevanje iz različitih crkava. Lavov je odlična alternativa Pragu.

Dinar

Dinar


Dinar, Francuska
Ovaj grad na obali Bretanje nosi nostalgični šarm dvadesetih godina prošlog veka. Na njegovim su plažama uživali mnogi poznati Britanci, od Čerčila do Hičkoka. Posebnost ovog mesta su i viktorijanske vile, ali i prekrasna Mesečeva promenada. I Pikaso je obožavao ovo područje, koje je raspirivalo njegovu imaginaciju. Bakalar na žaru u slanini i parmezanu još je jedan razlog da posetite ovaj grad.

Roterdam

Roterdam


Roterdam, Holandija
Izvanredna arhitektura, zaštitni znak Roterdama, posledica je uništenja u Drugom svetskom ratu, zbog čega je pretvoren u jedinstven primer moderne estetike u Evropi. Roterdam je dom nekih od najpoznatijih umetničkih dela, što je dovoljan razlog za posetu. Noću se ovaj lučki grad pretvara u živahno mesto s mnoštvom pivnica, kafića i barova, zbog čega je ozbiljna konkurencija mnogo popularnijem Amsterdamu.

Peruđa

Peruđa


Peruđa, Italija
Srednjovekovni brdski grad u srcu Umbrije, jedne od najlepših italijanskih regija, intrigantna je mešavina očuvane arhitekture 13. veka i vrlo moderne kulturne scene. U Nacionalnoj galeriji Umbrije možete uživati u umetničkim kolekcijama od vremena Vizantije do danas. Svake večeri stiče se utisak da se ceo grad skupio kod Velike fontane, gde se mogu videti studenti, porodice koje dele sladoled i veterani okupljeni na još jednoj kafi.
 
Poslednji komentari
  • Perla Vreme: 30.03.2013 15:36h

    fenomenalan izbor! Još samo da nam kažete kako se odavde stiže u Perudju? Ili u Lavov? :) Samo dok presedaš odavde dovde, pa donde - zabrši se viken. Koliko to košta?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP