Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

NAJBOLJE JE VAN SEZONE

Leto još traje

Autor: Ekipa Alo! | 30.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Iskusni turisti odmaraju se posle sezone, kada su cene na toplim morima znatno niže. Oktobar je idealan mesec kada su u pitanju Grčka, Turska ili Tunis.

U oktobru su cene aranžmana znatno niže, a temperature na plažama podnošljivije su od tropskih

U oktobru su cene aranžmana znatno niže, a temperature na plažama podnošljivije su od tropskih | Foto: Shutterstock

Cene aranžmana niže su za 30 odsto, manje gužve na aerodromima i temperature na plažama podnošljivije od tropskih, ali veoma prijatne, učinile su da jesenja letovanja postanu sve popularnija i među domaćim turistima. Poslednjih godina sve su popularniji aranžmani za destinacije na moru u oktobru, od kojih su letovališta u Grčkoj najpovoljnija. U oktobru su aktuelni južniji krajevi, poput tuniškog ostrva Đerba i antalijske regije u Turskoj.


Grčka
Osim u najtoplijim mesecima u godini, julu i avgustu, zemlja maslina pogodna je za letovanje i tokom dobrog dela oktobra. Za oktobar se preporučuje jug Egeja - Krit ili Rodos, koji su u ovo doba godine topliji od ostatka zemlje. Jedan od najbitnijih razloga za odlazak u Grčku svakako su i dosta povoljne cene arnžmana.

Turska
Jedna od omiljenih destinacija onih koji letuju početkom jeseni je svakako Turska. Vreme je i dalje toplo, temperatura mora dobra, tako da su plaže i dalje pune gostiju. Oktobar je mesec kada se treba spustiti na Sredozemno more. Antalijski zaliv ima slikovitu obalu i izuzetno toplo more u ovom periodu, naročito u okolini Alanje. Aranžmani za ovu zemlju povoljniji su nego u jeku sezone, pa se tako aranžmani za 10 noćenja sa avionskim prevozom mogu naći i za 250 evra.

Tunis
U zemlju jasmina se bez razmišljanja može krenuti u ovom periodu. Kako eventualna kraća kiša u severnom delu Tunisa ne bi pokvarila uživanje, onda odluka pada na ostrvo Đerbos sa skoro 360 sunčanih dana godišnje. Ovde je do kraja oktobra toplo, a odmor u severnim gradovima Susu, Monastiru, Port el Kantauiju i Jasmin Hamametu može se upotpuniti izletima u Saharu. Što se cena tiče, u ovom periodu može se pronaći aranžman od 300 evra za 10 dana boravka sa avionskim prevozom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP