Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

TURISTI OPREZ!

Ništa od jeftinijeg rominga u Crnoj Gori

Autor: Tanjug | 26.06.2015 - 11:13:00h | Komentara: 0

Veće Upravnog suda Crne Gore, kojim je predsedavala sudija Bisera Bukvić, ukinulo je odluku o snižavanju cena rominga u Crnoj Gori.

mobilni telefon smartfon ekran

Ilustracija | Foto: Profimedia

Reč je o međudržavnom sporazumu koji je trebalo da stupi na snagu 30. juna, a po kojem je trebalo da budu snižene cene rominga u Crnoj Gori, BiH, Srbiji i Makedoniji za građane tih zemalja, piše "Pobjeda".

Po tužbi koju su podneli Telekom i Telenor, Veće Upravnog suda ocenilo je da je primena te uredbe neprihvatljiva za Crnu Goru iz dva razloga.

Prvi je što je direktiva EU obavezujuća samo za članice Unije, a drugi što međudržavni sporazum nije ratifikovan, pa uredba ne može da se primeni.

Kako je za "Pobjedu" izjavio direktor Agencije za elektronske komunikacije, Zoran Sekulić, problem je u tome što su u zemljama potpisnicama na snazi odluke njihovih regulatornih tela o snižavanju cena rominga, "pa će naši građani imati te pogodnosti kad otputuju, ali ne i oni koji budu dolazili u Crnu Goru", rekao je Sekulić.
"Značajno je istaći da operatori iz Crne Gore imaju popuste po ugovoru o romingu s mrežama operatora, u istom vlasništvu, u zemljama potpisnicama sporazuma, koje su približne cenama, propisanim odlukom Agencije za elektronske komunikacije. To može da se okvalifikuje kao antikonkurentsko ponašanje i tu će Agencija pokušati da nadje razloge za rešenje ovog pravnog apsurda", naglasio je Sekulić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP