Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

ŠTA VAS ČEKA, A ŠTA VAM TREBA

Prvi put na kampovanje!

Autor: Ekipa Alo! | 10.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ako ste odlučili da letujete pod vedrim nebom u jednom od mnogobrojnih kampova u bližoj i daljoj okolini, morate da znate nekoliko važnih stvari kako vam se godišnji odmor u skladu sa prirodom ne bi pretvorio u pravu noćnu moru.

Izdatak za dušeke,  sto, stolice i plinsku  bocu tretirajte kao  dobru investiciju

Izdatak za dušeke, sto, stolice i plinsku bocu tretirajte kao dobru investiciju | Foto: Shutterstock

Tuševi za ljubimce
Kampovi su obično smešteni u blizini uređene plaže i imaju svu potrebnu infrastrukturu, tako da vas tek nekoliko koraka deli od brčkanja u moru. Današnji kampovi opremljeni su sanitarnim čvorovima, a postoje i sve dodatne prostorije poput onih za previjanje beba, kabine prilagođene potrebama invalida ili pak posebni tuševi za higijenu kućnih ljubimaca. Možete računati i na tuševe s toplom vodom, struju, prostor za pranje sudova, razne aktivnosti, kao i bežični internet.


Metlice i lopatice
Ukoliko kampujete prvi put, morate nabaviti svu opremu, od šatora do stolica. Utešno je da sve te kupljene stvari možete koristiti godinama, pa na njih gledajte kao na ulaganje. Od osnovnih stvari koje morate da imate su šator, alat za postavljanje šatora, metlica i lopatica, podloga za ispred i ispod šatora, vreće za spavanje, dušeci na naduvavanje, pumpa za naduvavanje i pribor za popravku dušeka, posteljina, produžni kablovi, baterije, rasveta (lampe), kanap za sušenje veša, štipaljke, lekovi i slična sredstva, poput onih protiv komaraca, sklopivi sto i stolice.

Bećarac na plin
Što se tiče kuvanja postoje plinske boce s kuhalima napravljene baš za kampovanje. Uz to, morate da mislite na sve dodatne stvari, od sudova do hrane i lavora u koji ćete odložiti prljavo i posle čisto posuđe. Nemojte zaboraviti ni sve kozmetičke potrepštine, poput gela za tuširanje ili toalet papira, kao i fena za kosu. S obzirom da spavate na otvorenom, ponesite i koji topliji komad odeće.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP