Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

RAJ NA OBALI CRNOG MORA

Rize - predeo
zelenog čaja i meda!

Autor: Zorana Žiletić | 11.04.2013 - 11:41:00h | Komentara: 0

Na obali Crnog Mora nalazi se jedna od najvažnijih pokrajina u Turskoj – Rize. Ova oblast je značajna po mnogo čemu a jedna od njenih specifičnih karakteristika su prostrana polja zelenog čaja.

Rize

Rize

Centar industrije za preradu i pakovanje zelenog čaja, koji se ovde uzgaja, smešten je u glavnom gradu istoimene pokrajine Rize. Naučno-istraživački institut, u kome se izučavaju mnoge vrste čajeva, takođe je osnovan ovde.

Na ovoj destinaciji pruža vam se mogućnost da doživite prirodne lepote Turske.

Rize

Rize

Ako planirate da posetite Rize u toku leta, imaćete mogućnost da prisustvujete Letnjem festivalu čaja, koji se svake godine održava. Ne propustite ni priliku da iz Zirat parka vidite divni panoramski pogled koji se pruža na planinske svodove obrasle čajem.

Rize

Rize

Tu možete probati i Anzer, jednu od najboljih vrsta meda na svetu, koji će vas očarati i mirisom i ukusom. U ovom predelu uzgaja se mnogo voća, a ponajviše kivi i avokado. Ukoliko želite da pobegnete od gradske vreve, posetite Uzungol, koji predstavlja idealno mesto za opuštanje i kampovanje. Jezero, koje se tu nalazi, omiljena je destinacija svih turista.

Rize

Rize

Avanturisti će se oduševiti pešačkim turama na Kankar planinama, tokom kojih ćete imati priliku da se upoznate i sa turskom istorijom. Tu se nalaze mnoge znamenitosti, kao što je Firtina Vadisi sa svojim predivnim zamkom Zirkale, kao i mostovi vizantijskog porekla. Ono što nikako ne biste trebali da preskočite je poseta Islam pašini, džamiji iz 16. veka, kao i poseta ostacima Đenovskog zamka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP