Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

UPOZNAJTE ALEKSANDROPOLIS

Svetionik na kraju Grčke

Autor: Ekipa Alo! | 27.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Leto je sve bliže, što znači da je pravo vreme da se odlučite kuda na odmor. Ako ste razmišljali o Grčkoj, znajte da ovu popularnu destinaciju ne čine samo Kasandra, Sitonija i Tasos. Upoznajte Aleksandropolis, gradić na krajnjem severoistoku, koji decenijama privlači zahtevne turiste iz celog sveta, željne luksuza i dobrog provoda…

Gradić je kombinacija bogatog noćnog  života, luksuznih hotela i kristalno čistog Egejskog mora

Gradić je kombinacija bogatog noćnog života, luksuznih hotela i kristalno čistog Egejskog mora

Mudrac pod velikim drvetom
Aleksandropolis se nalazi u severoistočnom delu grčke kopnene teritorije, samo 40 kilometara od granice sa Turskom, do Istanbula je potrebno tri sata vožnje. Najčešći gosti su Nemci, Englezi, Turci i Grci, a odskora taj grad se našao i u ponudi naših turističkih agencija.


U pitanju je novi grad, nastao tek u 19. veku, na mestu malog ribarskog naselja pod turskim imenom Dedegač („Dedovo drvo“). Ime je vezano za lokalno predanje da je u mestu postojalo drvo, u čijoj je senci meditirao jedan mudri derviš. Inače, tu nije bilo ničega, u zaliv su dolazili ribari sa obližnjeg ostrva Samotraki.

Ovaj grad je idealna destinacija za porodično  letovanje

Ovaj grad je idealna destinacija za porodično letovanje


Spa uživancija
Ovaj grad je danas idealna destinacija za porodično letovanje jer ima nove, moderne hotele sa spa centrima, koji zadovoljavaju potrebe savremenih turista željnih zabave i uživanja u blagodatima Egejskog mora. Grad je takođe interesantan za kampere jer je veliki auto-kamp smešten tik uz plažu. Inače, plaža je veoma čista, a more je plitko do oko 100 metara od obale, što je idealno za poluplivače i malu decu. Glavna znamenitost grada je svetionik, oko kojeg se nalazi šetalište sa mnogobrojnim kafićima i restoranima.

Svetionik

Svetionik


U glavnoj gradskoj crkvi čuvaju se kosti ruke Svetog Nikole. On je zaštitnik grada, kao i svih pomoraca, koji često svraćaju u ovaj lučki centar. Stanovništvo se najviše bavi poljoprivredom, ribolovom i turizmom. Grad je poznat i po bogatom noćnom životu, cene pića su pristupačne, a uz piće ćete biti počašćeni i grickalicama.

Gratis smeštaj za dvoje dece do 14 godina

Ponos ove grčke luke na Egeju je hotel „Thraki Place” s predznakom „Kon Tiki klub”. Kategorisan je sa pet zvezdica. Odiše komforom i luksuzom, kao i bogatstvom sadržaja. Nalazi se četiri kilometra od centra grada, na morskoj obali i peščanoj plaži. Velika terasa sa bazenom (besplatne ležaljke i suncobrani) dodatak je na zadovoljstvo. U sjajno opremljenom hotelskom spa i velens centru gosti kompanije „Kon Tiki” imaju specijalne cene. Idealan je za porodice sa decom. „Kon Tiki”, za leto 2914, nudi bonus – besplatan smeštaj za dvoje dece do 14 godina. Do Aleksandropolisa možete sopstvenim prevozom ili autobusom (cena 60 evra po osobi). Ali, ovo je samo jedna od sjajnih ponuda kompanije „Kon Tiki”, u kojoj do 31. marta važe cena iz opcije ranog bukinga, s popustima i do 40 odsto na najatraktivnijim letnjim destinacijama.

Samotraki

Turisti koji posete Aleksandropolis obavezno moraju posetiti izuzetno lepo ostrvo Samotraki, nadaleko poznato po netaknutoj prirodi i brojnim vodopadima koji pune 400 prirodnih bazena. Ostrvo ima 30 šljunkovitih i peščanih plaža.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP