Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Putovanja

RAJ NA ZEMLJI

U ovim gradovima vreme je savršeno tokom cele godine

Autor: Punkufer.hr | 26.02.2015 - 15:30:00h | Komentara: 0

Ako se pitate da li postoje mesta u kojima nije ni pretoplo ni prehladno, u kojima je vreme gotovo uvek savršeno, odgovor je da! A koja su to mesta?

Havaji

Havaji | Foto: Profimedia

San Diego, SAD
Ovo je školski primer savršene klime. Nikada prevruće i nikada prehladno, s minimalnom količinom jutarnje magle. Ako igde postoji savršena temperatura - onda je to definitivno ovde.
Malaga, Španija
I dok veoma malo turista uopšte zna da postoji ovaj raj na zemlji, oni znaju i da je klima ovde blagonaklona svojim stanovnicima. Malaga se nalazi na mediteranskoj obali i ima jednu od najblažih zima u Evropi. Zamislite koje su vam mogućnosti kada znate da je vreme uvek savršeno.
Kanarska ostrva
Dovoljno su blizu ekvatora da je uvek toplo, a imaju i more i stalni povetarac koji održava tu temperaturu u normalnim okvirima. Kanari su jedno od najlepših ostrva na svetu, i nisu dobili ime po kanarincima nego po - psima!
Sidnej, Australija
Sidnej ima u proseku 340 sunčanih dana na godini. Za ostalih 25 postoji mogućnost peščane oluje koja paralizuje grad. Ali neka vas to ne obeshrabri, Sidnej je grad koji će vas naterati da zaboravite na sve svoje brige. Pa gde ćete lepšu proslavu Nove godine od one na plaži!
Loja, Ekvador
Ovo je jedno od najsunčanijih mesta na svetu. Prosečna temperatura ovde se kreće u razmaku od samo dva stepena tokom cele godine. Loja je muzička prestonica Ekvadora, jer šta je bolja inspiracija od sunca?
El Paso, Teksas
Verovatno ste već čuli za ovo mesto, proslavila ga je salsa i kvalitetno povrće za ovaj veličanstveni sos. El Paso ima savršenu temperaturu i količinu padavina kako bi biljke bile zadovoljne. Pa ako su biljke zadovoljne, kako ne bi bili i stanovnici!
Oahu, Havaji
Havaji su mali raj SAD-a, no mnogi putnici na ova ostrva susreli su se više s kišom nego sa suncem. Havaji imaju kišno razdoblje i mnogo različitih mikroklima koje mogu da igraju ulogu u vremenskim promenama (ostrvo, planine, okean...). Oahu ima najbolji odnos kišnih i sunčanih dana, da bude na ovoj listi, pa ga je stvarno isplativo posetiti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP