Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs

KAKO ODAGNATI SIVILO NOVE RADNE NEDELJE

Ponedeljak kao petak!

Autor: Nataša Lazović | 20.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Svakome je poznat sindrom zvani „još jedan početak radne nedelje”, svojevrsni šok nakon povratka na posao. Ako promenite stav i preduzmete nekoliko jednostavnih koraka, možete pretvoriti ponedeljak u petak, savetuju stručnjaci.

Ispalnirajte neku zabavnu  aktivnost nakon posla, pravite  česte pauze i prestanite da kukate

Ispalnirajte neku zabavnu aktivnost nakon posla, pravite česte pauze i prestanite da kukate

Više smeha, manje žalopojki
Za početak, recite sebi da će dan biti sjajan i da baš ništa neće moći da vas iznervira. Tako ćete zaista privlačiti pozitivnu energiju, ali i biti hladnokrvni prema nerazumnim rokovima ili ogovaranju kolega.


Male nagrade

Društvene mreže i „jutub“ uključite tokom pauze ili se time nagradite tek kada završite zadatak. Dan će proleteti i ako pronađete druge načine samonagrađivanja.

- Generalno bi trebalo da se suzdržite od tradicionalnog srpskog sporta - kukanja na radnom mestu - jer time nećete ništa postići, samo ćete biti još nesrećniji i manje motivisani – kaže za „Alo!“ psiholog Aleksandra Janković. Takođe, ako se često smešite, svima ćete poboljšati raspoloženje i učiniti radnu atmosferu znatno kvalitetnijom. Svaki dan na radnom mestu biće mnogo prijatniji ako sebe naterate da se što češće sklanjate od računara.

Rasteretite se
- Idealno bi bilo da odete u šetnju ili na kafu sa omiljenim kolegom/koleginicom, na svež vazduh i opustite se barem nekoliko minuta - dodaje naša sagovornica i napominje da je pametno da sve obaveze koje možete da obavite u četvrtak ili petak ne ostavljate za ponedeljak.

- Učinite početak radne nedelje posebnim i tako što ćete sebe častiti nečim lepim. Recimo, pripremite naročito ukusan ručak za posao ili se u ponedeljak dogovorite za zabavan izlazak, šetnju ili šoping. Ne morate ništa da kupite, dovoljno je da probate stvari, što skuplje, to bolje, a na kraju prodavačici saopštite da vam ništa ne odgovara - uz osmeh poručuje Aleksandra.

Muzika i fotografije


Da bi vam dolazak na posao bio što manje stresan, radno mesto ukrasite fotografijama članova porodice, prijatelja, kućnih ljubimaca ili mesta koje biste voleli da posetite. Opuštajuća muzika takođe će vam poboljšati koncentraciju.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP