Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

A ŠTO DA NE PROBATE?

Ako želite veće grudi jedite ove namirnice!

Autor: nadlanu.com | 06.09.2014 - 18:08:00h | Komentara: 1

Većina žena smatra da se zbog povećanja grudi moraju podvrgnuti skupoj i pre svega po zdravlje opasnoj plastičnoj operaciji. Takvi hirurški zahvati često puta dovode do ozbiljnih neželjenih nuspojava i do budućih zdravstvenih problema. Stoga, ukoliko tražite prirodniji pristup, pokušajte onim što nam nudi majka priroda – hranom.

grudi

Hrana za veće grudi

Postoje neke namirnice i lekovito bilje koji su poznati po uticaju na mlečne žlezde. Oni pomažu prirodno i bezbedno uvećanje grudi zahvaljujući bogatoj sadržini fitoestrogena. Neke od najpoznatijih namirnica su:

Soja

Najbogatija izoflavonima, koji su najmoćniji fitoestrogeni, je soja. Sojini izoflavoni deluju selektivno regulišući nivoe estrogena. Na taj način oni ili podstiču ili potiskuju sintezu estrogena u krvi zavisno od njihove momentalne količine u organizmu. Izuzetan plus sojinih izoflavona jeste da je njihovo delovanje potpuno identično sa delovanjem estrogena u ženskom organizmu i to da ne izazivaju neželjene efekte (za razliku od, recimo, sintetičkih estrogena koji se koriste u terapijama kod kojih se hormoni zamenjuju). S obzirom na sve to izoflavoni soje ne podstiču hiperplaziju. U medicini izoflavoni soje koriste se kao sredstvo koje smanjuje arterijalni pritisak, jača kardiovaskularni i živčani sistem, potiskuje „vruće talase” u periodu menopauze.

Soja

Soja | Foto: zena.blic

Divlji jam

Divlji jam ili meksički slatki krompir poznat je kao biljka žena. Njegovu biološku aktivnost uzrokuje visoka sadržina diosgenina – fitohormona koji kontroliše odnos progesteron–estrogen kod žena. Na taj način pomaže održavanje hormonalne ravnoteže u organizmu i doprinosi uklanjanju predmenstrualnog sindroma menopauze. Divlji jam uveliko je poznat po svom efektu širenja tkiva u ženskim grudima čime dolazi do njihovog povećanja i stezanja na prirodan način. Drugi pozitivni efekti su poboljšano raspoloženje, bubrenje usana (usled uticaja estrogena) i čišćenje kože od pega i drugih mana.

Hmelj

Dokazano je da je ekstrakt cvetova (šišarki) hmelja bogat izvor fitoestrogena i ima estrogensko delovanje na organizam. Fitoestrogeni hmelja poboljšavaju hormonalnu ravnotežu kod žena i jačaju njihov libido. Povoljno utiču i na kožu tela. Ekstrakt hmelja poseduje aktivno termoregulaciono delovanje. Primenjuje se kod živčanog uzbuđenja, nesanice, polnog uzbuđenja, klimakteričkih živčanih tegoba.
Naučna istraživanja koja su sprovedena na univerzitetu u Oregonu utvrdila su da hmelj sadrži visoke doze prirodnog antioksidansa ksantohumola koji ne samo što usporava starenje, nego blokira prekomernu aktivnost hormona testosteron i estrogen, a time štiti od razvoja raka dojke, jajnika i debelog creva.

hamelj

Hmelj | Foto: Wikipedia

Zvezdasti anis

Zvezdasti anis sadrži fitoestrogene koji pomažu normalan razvoj i funkcionisanje jajnika. Pomaže ravnotežu žlezda unutrašnje sekrecije i razmenu materija u organizmu. Doprinosi regulisanju mesečnog ciklusa i obezbeđuje blagovremenu ovulaciju. Ublažuje neugodne tegobe klimaksa. Zvezdasti anis podstiče sekreciju gastrointestinalnog sistema, pluća i mlečnih žlezda.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Tanja Vreme: 06.09.2014 20:26h

    Ala lazete !!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP