Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KUTAK ZA ZDRAV ŽIVOT

Baš je lako biti sit!

Autor: Alo! | 10.05.2015 - 09:18:00h | Komentara: 0

Ako želite da ostanete vitki, treba da jedete hranu od koje ćete dugo osećati sitost. Uz ove zdrave namirnice nećete imati neodoljivu želju za nezdravim grickalicama.

Umesto grickalica, posegnite za jabukom

Umesto grickalica, posegnite za jabukom | Foto: Shutterstock

Orašasti plodovi
Orašasti plodovi su poznati po tome što su veoma zdravi, ali su i odlične namirnice koje suzbijaju i kontrolišu apetit. Većina ih je bogata omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, vlaknima i vitaminom E, što ih čini idealnom užinom. Oslonite se na orašaste plodove, koji će vas brzo zasititi, poboljšati zdravlje kože, kao i celokupno zdravlje. Bademi, orasi i lešnici odličan su izbor!


Sok od povrća
Sokovi od povrća su bezbedan način da istovremeno smanjite apetit i unesete više povrća u organizam. Istraživanja pokazuju da konzumiranje sokova od povrća pre obroka može da pomogne da ukupno unesete manje kalorija u organizam tokom dana. Naravno, reč je o sveže ceđenim sokovima, a ne fabričkim varijantama.
Ovsene pahuljice
Istraživanja već godinama pokazuju da su ovsene pahuljice fantastična namirnica za doručak jer zasićuju i ubrzavaju metabolizam. Osim toga, pomažu vam i da kontrolišete apetit. Bogate su vlaknima, koja vam pomažu da duže budete siti, normalizuju rad creva i sprečavaju nastajanje smetnji u varenju.
Jabuke
Bogat su izvor vlakana i antioksidanata, drže vas sitima i pomažu u borbi protiv raznih oboljenja. Njihov visok sadržaj vlakana kontroliše apetit, a pored toga sadrže i pektine, koji nivo šećera u krvi drže pod kontrolom. Dakle, svaki put kada želite da pojedete neku grickalicu ili slatkiš, odlučite se za jabuku.
Semenke
Semenke lana i čia semenke su opravdano najbolje semenke koje možete konzumirati. Pored toga što organizam snabdevaju omega 3 masnim kiselinama, vlaknima i proteinima, navedene vrste semenki su odlična pomoć kod mršavljenja. Semenke lana sadrže i omega 6 kiseline, za koje je poznato da podižu nivo holecistokinina, koji pak pomaže u obuzdavanju apetita, dok čia semenke obiluju rastvorljivim vlakanima koja imaju slično dejstvo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP