Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

PRE TRETMANA TRAŽITE DIPLOMU NA UVID

Bež‘te od divljih kozmetičara!

Autor: D. Tomić | 06.07.2015 - 15:59:00h | Komentara: 0

Užasne gljivične i bakterijske infekcije, ali i alergije i deformiteti sa kojima se sreću devojke nakon izlivanja veštačkih noktiju, a o čemu je “Alo!” nedavno pisao, motivisali su nas da vam damo nekoliko korisnih saveta prilikom izbora kozmetičkog salona.

Oprez! Nestručan kozmetičar  i nehigijenski uslovi u salonu  mogu da vas koštaju zdravlja

Oprez! Nestručan kozmetičar i nehigijenski uslovi u salonu mogu da vas koštaju zdravlja | Foto: Shutterstock

Danas je zaista pravi izazov naći salon koji vam zaista odgovara i u kojem ćete se osećati dobro. Vlasnici salona ulažu dosta novaca u reklamiranje i uređivanje, ali ne dozvolite da privlačan oglas u nekom časopisu ili otmena i udobna fotelja u čekaonici utiču na vaš izbor. Jelena Savin, kozmetički tehničar, objašnjava za “Alo!” da prava obuka ne traje nekoliko dana i ne košta par stotina evra, koliko danas koštaju brzi kozmetički kursevi.


- Zapamtite, vi ćete poveriti svoju lepotu i zdravlje u ruke kozmetičaru i imate puno pravo da tražite informacije o obrazovanju, edukaciji i iskustvu osoblja u salonu. Isto tako, za rad u salonu za ulepšavanje, kozmetičar mora imati dozvolu za obavljanje određenih tretmana, a vi imate pravo da tražite dozvolu na uvid – kaže Jelena za “Alo!”

Ako tražite salon za određeni tretman kao što je čišćenje lica ili pak depilacija, tražite onaj koji je specijalizovan baš za takav tretman, tako ćete biti sigurniji da ćete pronaći najbolje ljude na tom području. Posebnu pažnju treba obratiti na urednost i čistoću. Prvi ulazak u salon je najbitniji, ako vam se salon ne sviđa, teško ćete promeniti mišljenje. Pokušajte da sakupite iskustva prijateljica o odabranoj kozmetičarki, jer obično dobar salon i odličan stručnjak imaju dugu listu preporuka. Oprema koja se koristi u salonu treba da bude moderna i kvalitetna, isto kao i proizvodi koji se koriste za tretmane.

I ne zaboravite, obično se misli - ako je skupo, uvek je dobro. To uopšte ne mora biti tako jer danas, pogotovo nakon konstantne ekonomske krize, možete naći kvalitetne tretmane i kozmetiku po povoljnijim cenama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP