Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

10 NAČELA USPEŠNOG ŽIVOTA

Budi najbolji za sebe!

Autor: Ekipa Alo! | 30.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Svakodnevne situacije oblikuju naš identitet, a na nama je kako ćemo ih iskoristiti. Neuspesi nisu razlog da prestanete da se borite, već bi trebalo da budu podsticaj da promenite život. U tome pomažu načela koja se mogu primeniti u bilo kom periodu života, a popis 10 najčešćih napravio je Džon Kim, bračni i porodični terapeut... Probajte...

Nikad nemojte zaboraviti da  čovek stvara  novac, a ne  novac  čoveka

Nikad nemojte zaboraviti da čovek stvara novac, a ne novac čoveka | Foto: Shutterstock

Bez forsiranja
Važno je slediti svoje snove, ali ne i život provesti u poteri i insistiranju da se što pre ostvare. Što više forsirate, to više štetite sebi. Ako vaše želje za boljim poslom ili venčanjem polako prerastaju u opsesiju jer se ne ostvaruju, verovatno ćete postati nesrećni. Dajte sve od sebe svaki dan i neka vam to bude OK. Pustite da vam se stvari dogode jer na mnoge od njih ne možete uticati.


Ne zamarajte se tuđim mišljenjem
Nemoguće je očekivati da će vas uvek svi voleti, ponekad ćete naleteti i na one koji će otvoreno izraziti svoje negodovanje. To može boleti i naravno da će vas to brinuti, ali važno je shvatiti da je to normalno. No, ako se budete previše opterećivali time šta drugi misle, to će vam postati briga, a ti drugi će kreirati vašu priču. Ne zaboravite da je njihovo mišljenje samo njihova verzija, a vi ste ti koji znate istinu.

Sanjajte veliko
Sanjajte velike snove i činite to često. Ono što sanjate put je kojim ćete ići. Ne strahujte što je to možda smešno ili neuobičajeno. Takvi snovi mogu vam doneti mnogo dobrog jer drugačiji pogled na svet je ono što je i stvorilo sve velikane.

Novac ne čini čoveka
Bilo da ste bogati ili siromašni, nikad nemojte zaboraviti da čovek stvara novac, a ne novac čoveka.

Vi ste unikat
Sve što vam se dogodilo, sve što ste prošli, sve vaše mane, vrline, greške i pobede ono je što vas čini jedinstvenim. Niko vam to ne može oduzeti, osim vas samih. Vaša priča je izuzetna i niko nema takvu. Nemojte pokušavati da zaboravite na neka poglavlja u svom životu, već se fokusirajte na stvaranje novih.

Budite ljubazni
Život je prekratak za negativne emocije. Najbolje se prema svima odnositi onako kako biste sami hteli da se oni prema vama ponašaju. Mržnja je otrovna emocija i samo uludo utrošena energija. Izbacite je iz života.

Oproštaj i zahvalnost
Dajte sve od sebe da oprostite svima koji su vas povredili. Ako ne možete odjednom, opraštajte u delovima. Ljutnja koja vas drži prema njima ujedno je i ljutnja koja vas truje i koči. Oprostite. Budite zahvalni na svakom danu, na tome što imate to što imate i što živite. I oproštaj i zahvalnost potrebno je vežbati jer su emocije koje nije nimalo lako izražavati iskreno.

Sami ste? Iskoristite priliku!
To što ste solo ne treba nužno biti loše. Iskoristite svoj samački status za istraživanje svojih mogućnosti, bavite se omiljenim hobijima ili posetite zemlje o kojima ste uvek sanjali. Što više ulažete u sebe, imaćete više toga da ponudite potencijalnim partnerima i bićete zadovoljniji sobom.

Volite do kraja ili nikako
U ljubavi nema mesta zadrškama. Ili volite ili ne. Prepustite se, volite jako, strastveno i sa svime što imate.

Vežbajte transparentnost
Iskrenost je rodno mesto vašeg najboljeg „ja“. Nemojte bežati od njega.
 
Poslednji komentari
  • gordana Vreme: 30.01.2014 12:33h

    fali jedino"budi najbolja za sebe u svojim oskudnim mogucnostima.to je umetnost !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP