Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SAKRIJTE MAČKASTI, RETRO POGLED IZA MASIVNOG PLASTIČNOG OKVIRA

Budi trendi cvikerašica!

Autor: Nataša Lazović | 14.06.2013 - 09:27:00h | Komentara: 0

Ove sezone su definitivno aktuelni masivni plastični okviri velikih dimenzija u raznim bojama. Na velika vrata se vratio retro stil, a za dame su tu svima dobro poznate mačkaste naočare.

Nekada su dioptrijski ramovi bili samo pomagalo, a danas su modni detalj koji mnogo govori o vama

Nekada su dioptrijski ramovi bili samo pomagalo, a danas su modni detalj koji mnogo govori o vama | Foto: Shutterstock

Kako izabrati okvir?
Pri izboru dioptrijskih naočara mora se prvenstveno voditi računa o njihovoj nameni.
- Osobe koje naočare nose za korekciju kratkovidosti treba da biraju okvire koji su napravljeni od lakih materijala, a sočiva koja se u njih ugrađuju treba da budu lagana. Ukoliko su to osobe sa velikom korekcijom (dioptrija), treba da biraju stakla sa većim indeksom prelamanja da bi im sočiva bila tanja i lakša - kaže za “Alo!” optičar Jelena Stamenković iz optike “Lila”.
Ona ističe da pri izboru samog oblika naočara treba povesti računa o obliku lica. Naočare nikako ne treba da budu premale niti prevelike.Takođe, veliku pažnju treba obratiti na udobnost i kvalitet samog okvira.

 
Naočare ili sočiva?
- Što se tiče nošenja sočiva, mogu reći da gotovo ne postoje neka definisana ograničenja. Na primer, osobe koje su aktivne, koje se bave sportom svakako bi trebalo da koriste sočiva zbog komfora. Takođe se preporučuju osobama sa velikim dioptrijama jer oni imaju problem kod perifernog vida, debljine dioptrijskih socčva, samim tim i sa estetikom - kaže naša sagovornica iz optike “Lila”, koja se zbog originalno urađenog prodajnog prostora našla na najpoznatijem svetskom sajtu koji se bavi uređenjem prodajnih prostora “www.retaildesignblog.net“.

- U svakom slučaju - zaključuje naša sagovornica - svaka osoba koja nosi sočiva mora imati i naočare sa odgovarajućom dioptrijom jer je s vremena na vreme očima potreban odmor od sočiva bez obzira na to kolika je propustljivost kiseonika.

Novo je staro
Što se tiče novih tendencija u dizajnu naočara, ništa se drastično neće promeniti. I naredne godine će biti aktuelan retro izgled, a jedina novina će biti to što će se sve više pojavljivati modeli naočara u jarkim bojama sa raznim detaljima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP