Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

RODITELJI I DECA, TIM KOJI DOBIJA

Budite supermama

Autor: Ekipa Alo! | 29.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ako muku mučite sa detetom koje je neposlušno, ima kratku pažnju, agresivno je ili hiperaktivno, Udruženje porodičnih edukatora Srbije organizuje besplatne radionice za roditelje koje vam mogu pomoći da usavršite svoje veštine roditeljstva.

Saveti porodičnih edukatora su  zasnovani na  jačanju  odgovornosti  kod dece  i doslednosti  roditelja

Saveti porodičnih edukatora su zasnovani na jačanju odgovornosti kod dece i doslednosti roditelja | Foto: Shutterstock

Nude konkretne tehnike i metode za sprečavanje nepoželjnog ponašanja kod dece, a pored individualnog i grupnog rada, Udruženje pruža stručne usluge i pomoć deci sa smetnjama u razvoju kao i njihovim roditeljima, sve naravno besplatno.


Disciplina i kazna
Program “Roditelj i dete - tim koji dobija” bazično je iskustveni program koji omogućava učesnicima da bolje razumeju sebe i svoje ponašanje, ponašanje deteta u određenoj razvojnoj fazi i krizi i da upoznaju načine koji će pomoći detetu da lakše prevaziđu kritične periode u razvoju.

- Najčešća pitanja sa kojima se susrećemo u praksi su vezana za disciplinovanje i kažnjavanje deteta. Pitanja roditelja su kako da detetu ograniče vreme provedeno za računarom, da spreče reakcije besa, da sankcionišu dete kada krade i konzumira psihoaktivne supstance...
Saveti porodičnih edukatora su zasnovani na jačanju odgovornosti kod dece i doslednosti roditelja u konstruktivnom vaspitnom stilu. Ovaj oblik saradnje sa roditeljima predstavlja preventivu za nastanak većih problema u ponašanju dece, a roditelje osnažuje u njihovoj ulozi – kaže za “Alo!” predsednik Udruženja Nataša Milojević.

Za mališane
Osim za roditelje, tu su i edukativne radionice koje su su namenjene deci od četiri godine i zasnivaju se na jačanju emocionalnih kompetencija, a cilj programa je da deca nauče kako da prepoznaju, razumeju i upravljaju svojim osećanjima u svakodnevnim situacijama, u porodici, vršnjačkoj grupi, školi....

Koristimo karte prilagođene uzrastu deteta na kojima su prikazane različite emocije pomoću kojih ih učimo kako izgleda neko ko je iznenađen, tužan, besan, zaljubljen. Deca kroz igru i pomoću karata uče strategije emocionalne regulacije, kontrole besa, rešavanje problema. Program je naročito pogodan za prevenciju vršnjačkog nasilja – objašnjava Nataša.
Svi koji su zainteresovani za radionice više informacija mogu da potraže na „www.savetovalistezaroditelje.com“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP