Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SITUACIJE U KOJIMA PARTNER TRAŽI „NEŠTO SA STRANE”

Da li će vas prevariti?

Autor: Ekipa Alo! | 06.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Mada mnogi veruju da je preljuba krajnja i neoprostiva izdaja partnera, istraživanja pokazuju da bi većina oprostila takav izlet ako bi se partner iskreno pokajao. Iako je gotovo nemoguće pretpostaviti ko će, zašto i u koje doba prevariti, pisac i ljubavni savetnik Erik Bejker kaže da prema statistici postoji nekoliko indicija koje ukazuju na to…

Žene češće  varaju dok  su mlađe, a  muškarci u  zrelijim  godinama

Žene češće varaju dok su mlađe, a muškarci u zrelijim godinama | Foto: Shutterstock

- Mnogo putovanja: „Prilika čini lopova„, izreka je koja se često potvrđuje u stvarnosti, naročito kod pripadnika jačeg pola. Prema studijama, najveći procenat serijskih preljubnika avanture „odrađuje„ na putovanjima.


- Ekonomska zavisnost: Što je muškarac finansijski zavisniji od partnerke, to je verovatnije da će pokušati da je prevari. S druge strane, na žene ekonomska zavisnost ima suprotno dejstvo, pa su vezanije za partnera. Ironično, muškarci koji zarađuju više od svojih partnerki češće varaju.

- Broj partnera i dominacija: Bilo da je reč o muškarcu ili ženi, što je pojedinac imao više seksualnih partnera, veće su šanse da će tokom života prevariti stalnog partnera u braku ili vezi. Osim toga, studije pokazuju da u odnosima u kojima žena dominira, ona će biti i sklonija preljubi.

- Obrazovanje: Što je žena obrazovanija, to je manji rizik da će varati stalnog partnera. Što se tiče izbora ljubavnika, većina preljubnica bira onog ko je obrazovaniji od njenog partnera.

- Nezadovoljstvo odnosom: Žene koje su nesrećne u braku ili ljubavnoj vezi dvostruko su sklonije da utehu potraže sa strane. Za pripadnike oba pola važi da su trostruko skloniji prevari ako nisu zadovoljni seksualnim aspektom odnosa.

- Starost: Žene češće varaju dok su mlađe, do 35. godine života, dok su muškarci skloniji prevarama u kasnijem dobu. Dok će muškarci po pravilu tražiti mlađe ljubavnice, žene u 80 odsto slučajeva traže ljubavnika svojih godina.

- Sklonost ka flertu: Muškarci skloni pokazivanju svoje mačo strane, kao i oni patrijarhalno vaspitani, češće varaju, jednako kao i žene koje su sklone flertu. Osim toga, češće varaju muškarci s izrazito dubokim i žene s visokim glasovima.

- Godine u braku/vezi: Sedma godina braka često se navodi kao prelomna, a to pokazuju i statistike. Upravo se posle sedam godina u odnosu statistički povećava verovatnoća prevare.

Bez brodoloma

Prema istraživanjima, čak 75 odsto brakova preživi prevaru koju je počinio muškarac, dok je kod žena preljubnica taj procenat nešto manji - oko 65 procenata parova će i dalje ostati zajedno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP