Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

AŠOK MURTI SAVETUJE KAKO DA IZABERETE SAVRŠENE FARMERICE

Džins za svaki stas

Autor: Nataša Lazović | 09.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ako muku mučite da izberete savršene farmerke, a pri tom niste sigurni kakvi su modeli aktuelni ove jeseni, više nema razloga za brigu. Renomirani stilisti imaju prave savete za vas...

Poznati stilista otkriva kakve su farmerke moderne i kako  da modu prilagodite telu

Poznati stilista otkriva kakve su farmerke moderne i kako da modu prilagodite telu | Foto: Shutterstock

- Ove sezone je u trendu tamniji, tretirani (deluje iznošeno) džins, što je i logično, s obrirom da dolaze hladni dani i tmurno vreme. Od prethodnih trendova i dalje su u modi džegins pantalone (farmerke – helanke), s tim što su kod devojaka nogavice nabrane, dok su kod mladića ravne i nešto kraće, tek do članaka, a ne preko cipela – kaže za „Alo!„ stilista Ašok Murti.


Komoditet pre svega
Za one koji nisu ljubitelji uskih farmerica tu je drugi, takođe aktuelni trend širih nogavica, takozvanih zvoncara, ali blagih i elegantnih, ne onako kako su se nosile tokom sedamdesetih, već više u stilu diskoteke „54„.
- Za devojke je zanimljiv i dečački kroj farmerki, a za mladiće modeli sa uskim, ravnim nogavicama, bez spuštenog pojasa koji se polako vraće tamu gde mu je mesto. Moderne su i farmerke sa nešto spuštenijim delom između nogu, ne kao pegi modeli, već sa vrlo malo komoditeta – objašnjava stilista.

Ušuškano i sakriveno
Kod izbora modela prema tipu građe postoji nekoliko osnovnih pravila...
- Za dame je najvažnije da, ako imaju izraženije kukove, nikako ne biraju modele sa uskim nogavicama, bez obzira na njihovu dužinu! Porub treba da prati širinu kukova (ravno) ili da ide u blago zvono – savetuje Ašok.
Ako vam manjka donji deo leđa birajte farmerke sa jako naglašenim (eleboriranim) džepovima.
- Ako vas muči višak kilograma u predelu stomaka modeli sa niskim strukom nisu za vas. Ovo važi i za devojke i za mladiće. Ove farmerke nisu najprijateljskije raspoložene prema nesavršenostima u građi tela i naglasiće sve što ne valja. Dakle, pojas mora da bude na svom mestu, malo ispod struka – preporučuje naš sagovornik.
Birajte džins sa elestinom jer će vas on lepo ušuškati tamo gde treba i u njemu možete lepo da sakrijete ono što pretiče.

Ašok Murti

Ašok Murti | Foto: RAS

Savet za savršenu kupovinu

Prilikom kupovine farmerki treba imati u vidu da se one vremenom šire za jedan broj, dakle birajte one koje su vam knap. Da biste bili sigurni da ćete pazariti savršen par, nakon što ih obučete, iskoračite jednom nogom napred, spustite se na koleno i vratite u prvobitan položaj. Ako farmerke ne stoje na svom mestu, nego su se značajno pomerile, neće vam dobro stajati, savetuje Aškok.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP