Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

OPROBANI I SIGURNI RECEPTI

Eliksiri mladosti

Autor: E. A. | 25.06.2015 - 09:30:00h | Komentara: 0

Tek kada se pojave prvi znaci starosti, ljudi počnu da razmišljaju o godinama, borama i načinu da sačuvaju mladost. Nauka ulaže velike napore kako bi otkrila „eliksir mladosti“, a ovih nekoliko koji vrede ostaju na tržištu decenijama, kao oprobani i sigurni recepti.

- Provitamin B5, poznatiji kao pantenol, sigurno je jedan od najpoznatijih i najpotvrđenijih „eliksira mladosti“. Iako je u početku bio korišćen samo u medicinske svrhe, danas je nezaobilazni sastojak svakog istinski kvalitetnog kozmetičkog proizvoda. Dokazano ubrzava regeneraciju i usporava starenje.

- Vitamin E, ili alfa-tokoferol, takođe je prvo korišćen u medicini, da bi kasnije zauzeo zasluženo mesto u kozmetici. Koža ga lako apsorbuje i jedan je od ključnih vitamina zaduženih za ishranu kože. Osim potvrđenog antiejdžing efekta, koristi se i kod pojave staračkih pega, upala kože, opekotina, uboda insekata...

- Q10 koenzim se od 1980. godine primenjuje u medicini kao tretman za koronarne i bolesti krvnih sudova, a tokom poslednje decenije opravdava svoju primenu i u kozmetici. Pokazalo se da značajno umanjuje pojavu bora, umanjuje oštećenja izazvana UV zračenjem, stimuliše prirodnu produkciju kolagena i elastina i neutrališe supstance koje trajno oštećuju strukturu kože.

Tokom mladosti telo obiluje ovim trima ključnim sastojcima, koja neometano apsorbuje iz hrane, dok s godinama treba unositi dodatne količine. Ipak, najbolje delovanje na bore i vitalnost kože lica postiže se lokalnom primenom preparata koji sadrže balansirani odnos ova tri „eliksira mladosti“. Iako su ove supstance sigurne za upotrebu, treba obratiti pažnju da preparati ne sadrže konzervanse (parabene), veštačke boje i mirise. Ovi aditivi često nanesu više štete našoj koži nego što sam preparat pomaže, pa ih treba izbegavati.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP