Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

URADI SAMA!

Evo kako da napravite domaću kremu protiv celulita. Rezultati već posle 7 dana!

Autor: Uspešna žena | 12.09.2014 - 12:21:00h | Komentara: 0

Pripremiti domaću kremu protiv celulita uopšte nije teško. I što je bitno, takva krema je mnogo efikasnija od kupovnih preparata. Domaća krema protiv celulita, pripremljena po ovom receptu, pokazaće prve rezultate već posle 7 dana upotrebe.

Celulit, žene, golotinja,

Sami napravite kremu za noge bez celulita | Foto: Profimedia

Ovakva krema, idealno sredstvo u borbi sa „narandžinom korom“, takođe je efikasna i u borbi protiv strija.

Sastojci:

– bilo koja dečja krema – 100 ml
- 5-6 tableta mumijo (nabaviti u apoteci)
- 20 kapi eteričnog ulja narandže
- eterično ulje cimeta 3-5 kapi

Za pripremu domaće anticelulitne kreme najpogodnija je dečja krema, jer ne sadrži nikakve štetne dodatke. Ima idealan sastav masnoće i vlage.

Tablete mumijo veoma se često koriste ne samo u borbi sa celulitom, već i kod strija. Mumijo zateže kožu, povećava njenu elastičnost, čineći je mekom i svilenkastom.

U borbi protiv celulita veoma su efikasna i eterična citrusova ulja. Može se reći da je to prava namena ovih ulja. Sami možete odabrati koje ćete ulje koristiti: ulje narandži, limuna ili lajma. Citrusova ulja zatežu i hrane kožu korisnim materijama.

Ulje cimeta, ne samo da poseduje prijatnu aromu, već je i veoma delotvorno u borbi sa narandžinom korom. U kombinaciji sa citrusovim uljima daje odlične rezultate.

Priprema kreme je veoma jednostavna:

U teglicu (ne manju od 150 ml) staviti 100 gr dečje kreme. Zatim dodati 5-6 u prah isitnjene tablete mumijo i promešati. Tablete mumijo držite u frižideru, lakše se istisnu i isitne. Dodati 20 kapi narandžinog (ili drugog citrusovog ulja) i ne više od 5 kapi ulja cimeta.

Sve sastojke temeljno promešajte, poklopite i ostavite da odstoji 8-10 sati. Posle toga, promešajte ponovo. Vaša domaća anticelulitna krema je spremna za upotrebu. Ne zaboravite zatvoriti teglicu posle svake upotrebe kreme.

Za postizanje najboljeg rezultata potrebno je kremu utrljati svakodnevno u problematične delove tela, snažnim pokretima. Prve rezultate očekujte već posle 7 dana.

Rok upotrebe takve kreme – 3 nedelje. Posle napravite drugu meru.

Posle nanošenja kreme sačekajte da je koža upije, potom obucite pidžamu ili spavaćicu (ako nanosite kremu pre spavanja). Mogu ostati tamne fleke od mumijo tableta (a i ne mora, kod mene ne ostaju), ali se lako operu.

Za postizanje još boljih rezultata u borbi protiv celulita preporučuje se piling tela prilikom tuširanja, barem 2 puta nedeljno i anticelulitne obloge od kafe i čokolade. Rešiti se nenavisnog celulita pomočiće vam i disajne vežbe Bodifleks.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP