Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ORGANSKA BOMBA

Evo šta da jedete kako biste uništili i zaštitili se od raka creva!

Autor: Ekipa Alo! | 27.11.2013 - 20:28:00h | Komentara: 3

Rak debelog creva najčešće je posledica faktora rizika stečenih stilom života i odluka koje sprovodite. Nov pogled na hranu i zdravlje, kao i svakodnevna upotreba kurkume mogli bi toliko obnoviti organizam da se ova bolest ne bi mogla ni pojaviti, a već postojeće ćelija raka bi se uništile.

Kurkuma

Drugi po redu uzročnik smrti od raka u mnogim zemljama upravo je rak debelog creva. Predviđa se da će odneti više od 50.000 života u 2013. samo u SAD-u. Broj mrtvih može se smanjiti jer se uzročnici raka debelog creva mogu sprečiti i bolest nije posledica slučajnosti.
Ovi faktori rizika ne uključuju stereotipne medicinske navode o porodičnoj genetici i to da ste stariji od 50 godina. Ljudi iz iste oporodice mogu imati slične gene, ali što je još važnije, mogu slično razmišljati i imati slične navike.
Loši geni zapravo su češće posledica toga da se u porodici zadržava slično razmišljanje o zdravlju, hrani i prevenciji.
Zapravo, to što imate loše gene može se poništiti ako izmenite način razmišljanja i pristup jelu. Na primer određene stvari poput kurkume mogu menjati proteine u ćelijama raka debelog creva.
Zagovornici alternativne terapije tvrde da starost nije uzročnik rizika za razvoj raka. Naime, samo zato što je neko stariji od 50 godina, ne znači da je skloniji toj bolesti.
Važno je shvatiti da prirodne stvari poput kurkume mogu uništiti stanice raka u debelom crevu. Kurkuma i njen aktivni sastojak kurkumin postali su predmet istraživanja na Univerzitetu Dalhousie, Halifax, Kanada. Želeli su da ispitaju njenu sposobnost uništavanja ćelija raka debelog crijeva.
Rezultati su ih zapanjili. Kurkumin je uništio stanice raka debelog creva, a posmatrali su tri vrste ćelija p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 i p53 HT-29.
Kurkumin je pokrenuo samouništenje divlje stanice p53 HCT-116 i uništio p53 HT-29.
Stručnjaci zato savjetuju da svakodnevno koristite kurkumu kao začin u jelima.

 

Kako postići alkalno stanje tela?

 

Holistički pristup lečenju i prevenciji raka zahteva da se telo dovede u alkalno stanje u kojem bolest ne može napredovati. Industrijski obrađena hrana tu ne dolazi u obzir jer ona potiče kiselo stanje organizma. Važno je unositi i dosta vode, koristiti jabučno sirće, probiotske kulture, šumske bobice, alge, što više svežeg bilja, paprike, gljive, brokoli, beli luk i začine poput cimeta i kurkume.
Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 28.11.2013 06:08h

    Kad skidate tekst sa nekog sajta onda ga barem lepo prevedite i obradite u duhu srpskog jezika ..Da li se i u Srbiji kaze - celija raka" ili "stanica raka" ? A gore u zaglavlju stoji da je autor ekipa "Alo".

  • Ivan Vreme: 28.11.2013 09:13h

    Ovaj tekst očigledno je preveden sa hrvatskog, i to nedovoljno dobro. U srpskom jeziku se ne upotrebljava izraz stanice već ćelije.

  • ana Vreme: 28.11.2013 20:47h

    Trudnice ne bi trebalo da uzimaju turmeric(kurkuma),moze izazvati krvarenje,ta kodjer osobe koje uzimaju brufen.Naucno dokazano da ima antioxidant ,ali Jos nedovoljno ispitano za cancer.Protiv upalno djelovanje,ubrzava zamirivanje rana,nikada ga korostiti pre ili posle operacije.Uvjek se konsultujte Sa ljekarom ako korostite pojedine lijekove ili imate vec neku postojecu bolest.A da li je stanica ili celija raka manje bitno,pa svi preuzimaju textove Sa razlicitih website.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP