Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ZANIMLJIVE ČINJENICE

Evo šta treba da znate o penisu

Autor: Mondo | 05.01.2015 - 21:28:00h | Komentara: 0

Možda znate sve, a možda vas nešto od ovoga i zabavi. Evo šta bi svaki muškarac trebalo da zna o penisu.

Merilo muškosti za jači pol su veličina penisa, konto u banci i veštine u krevetu

Foto: Shutterstock

Bez njega se ne može (iako ne zvuči baš prikladno kad se ovako kaže). Simbol je muškosti, (uglavnom) ima važnu ulogu u stvaranju novog života , a na penis bi trebalo da obratite pažnju i onako, opšteg zdravlja radi.

Možda znate sve, a možda vas nešto i zabavi. Evo šta bi svaki muškarac trebalo da zna o penisu.
Koliki je prosečan penis. Prosečna dužina penisa u neerektivnom stanju je između sedam i po i 15, a u erekciji oko 16 centimetara (mereno od korena do vrha, sa donje strane). Ako uspete da prigušite sujetu i fokusirate se na seks, sve dok je penis u erekciji dovoljno dugačak da omogući penetraciju, nema razloga za brigu.
Kada je veličina stvarno važna. Tolika briga oko dimenzija penisa je potpuno besmislena. Naučnici su se pozabavili i time, evo šta je pokazao eksperiment. Od žena koje su učestvovale u istraživanju očekivalo se da ocene koliko su privlačni nagi muškarci sa kompjuterski generisanih slika koje su im pokazivane. Ono što je uticalo na ocene su visina i odnos širine ramena i karlice. Sve dok je u pitanju prosečan penis, to jest. Stvari stoje ovako: ako je muškarac visok, penis samo centimetar duži od proseka značajno podiže opštu ocenu. Ako je nizak, opšta ocena tako očigledno "skače" tek ako je penis upadljivo duži. Surovo, ali…
Znate onu "spolja gladac…" O dimenzijama penisa u erekciji ne možete ama baš ništa zaključiti na osnovu dimenzija u opuštenom stanju. Kao ni na osnovu dužine prstiju, veličine stopala ili sličnim metodama. Prosto rečeno, penis koji je duži u opuštenom stanju često u erekciji poraste manje nego onaj koji je u erektilnom stanju kraći.

Zakrivljenost. Kod većine muškaraca penis u erekciji lako je zakrivljen u jednu stranu. Ako to nije dramatično (tako da onemogućava penetraciju bez neprijatnosti), bez brige.

Može da se "polomi". Iako nema kost, penis može da se polomi tokom strastvenog seksa. Ne zbog seksa samog po sebi, nego se u takvim situacijama prosto desi neki nezgodan položaj i eto belaja. Ovo se, doduše, događa toliko retko da je rizik gotovo zanemarljiv.

Rajsferšlus je opasan po glavu. Sad ozbiljno, statistika urgentnog centra u San Francisku kaže da su povrede izazvane rajsferšlusom najčešće povrede penisa kod odraslih muškaraca. Između 2002. i 2010. godine, čak 17.616 muškaraca u San Francisku završilo je u urgentnom zbog toga. Na drugom mestu su bile povrede od ujeda. Ono što je interesantno je da muškarci često u takvim situacijama slažu lekare i za povredu nanetu zubima kažu da je nastala rajsferšlusom. Ako se ikada nađete u ovako nesrećnoj situaciji, pravac kod lekara, dok se nije razvila infekcija. U ljudskim ustima ima, naime, bakterija kojih na rajsferšlusima nema. Dakle, nemojte da lažete docu.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP