Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KUTAK ZA ZDRAV ŽIVOT

Gorko zadovoljstvo!

Autor: | 16.11.2014 - 09:01:00h | Komentara: 0

Uz osvežavajući sok od grejpfuta bez dodavanja šećera svakog jutra ubrzo ćete osetiti kako uporni bolovi povezani s lošim varenjem nestaju. A to je tek jedan od razloga zašto treba redovno jesti grejpfrut...

Grejp

Grejp | Foto: Profimedia

Smanjuje holesterol
Osim što deluje povoljno na varenje, ako svakog dana jedemo jedan grejpfrut, nivo lošeg LDL holesterola smanjiće se za 15,5 odsto, a triglicerida za 27 odsto, pokazuju studije.


Crveni grejpfrut je posebno zdrav jer ima još veću količinu antioksidanata. Ipak, imajte na umu da mogu pojačati delovanje nekih lekova, pa ukoliko ih pijete, konsultujte se sa lekarom.

Ubrzava metabolizam
Grjp pomaže u mršavljenju. Ljudi koji pojedu pola grejpfruta pre svakog obroka, bez uvođenja bilo kakve druge promene jelovnika, izgube u proseku oko 1,5 kilograma tokom 12 nedelja, pokazala je studija sprovedena u istraživačkom centru za nutricionizam i metabolizam u u Kaliforniji.
Sastojci ovog voća pomažu u sagorevanju masnoća i stabilizovanju šećera u krvi, a regulišu i nivo insulina, tvrde stručnjaci. Dakle, grejpfrut prirodno suzbija apetit.

Elastičnost kože
Grejpfrut pomaže i u postizanju elastičnosti kože. Bogat je vitaminom C, a ovaj vitamin je neophodan za proizvodnju zdravog kolagena, proteina koji održava mladalački izgled kože. Mnogi dermatolozi zato preporučuju da se jede jedan grejpfrut na dan.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP