Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KOME TREBA MARATONSKI SEKS

Gotovo za 13 minuta

Autor: Nataša Lazović | 07.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Najbolji seks bi trebalo da traje 13 minuta, sve duže od toga se smatra predugim, tvrde naučnici. U ovo idealno vreme nije ušla predigra, koja ne bi trebalo da se preskače ili otaljava.

Ne opterećujte  se time koliko seks traje, važniji su  kvalitet i orgazam

Ne opterećujte se time koliko seks traje, važniji su kvalitet i orgazam | Foto: Shutterstock

Minimum sedam
Istraživanje su sproveli članovi udruženja za seksualnu terapiju i istraživanje. Ukupno 34 stručnjaka složilo se da je najpoželjnije trajanje seksualnog odnosa, počev od penetracije do ejakulacije, od 7 do 13 minuta. Time je konačno srušen mit o maratonskom, višesatnom seksu, mada bi, uprkos istraživanju, mnogi ispitanici voleli da seks traje duže od 30 minuta. Postoji mnogo mitova u našoj kulturi kada je reč o seksualnosti drugih ljudi. Seksualni život vaših komšija nije ni približno uzbudljiv kao što se obično misli, zaključili su naučnici.


Gde je tantra
Da li treba težiti odgađanju orgazma i zašto pitali smo seksologa Jovana Marića...
- Ženi je u proseku potrebno desetak minuta za postizanje orgazma, nešto manje (četiri minuta) tokom masturbacije, te je ta granica od 13 minuta sasvim u redu. Naravno, ako je predigra kvalitetna, dovoljno je i nekoliko minuta - kaže Jovan.

Inače, tantrički seks je drevna hinduistička praksa, starija od 5.000 godina, a znači „tkanje i širenje energije“. To je oblik sporog seksa (odlaganja vrhunca) koji povećava intimnost i stvara povezanost uma i tela koji mogu dovesti do snažnih orgazama.

- Za ženu nema potrebe da odlaže orgazam jer može da doživi čitavu seriju u vrlo kratkom periodu. Muškarci, s druge stane, nakon klimaksa prolaze koz fazu neosetljivosti, te im je potrebna pauza od pola sata do sat, a kako stare, i više sati – objašnjava Marić.

Za jači orgazam


Usporite disanje dok se približavate orgazmu. Većina u tim trenucima počne da diše brže, dok je telo napeto u želji da postigne orgazam. Umesto toga se opustite, opustite stomak i duboko, sporo udišite (iz želuca). Orgazam će duže trajati i biti intenzivniji.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP