Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ISCRPLJENI STE? VREME JE ZA PROMENE!

Ima leka protiv umora!

Autor: Ekipa Alo! | 23.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Stalno ste umorni? Iscrpljeni? Ne brinite, ima pomoći, ali moraćete da promenite neke životne navike. Evo nekih savete stručnjaka koji vam mogu poslužiti kao prva pomoć kod umora i iscrpljenosti...

Batalite kafu i slatkiše,  pijte vodu, jedite bademe,  prošetajte, dišite duboko i  pustite glasno muziku!

Batalite kafu i slatkiše, pijte vodu, jedite bademe, prošetajte, dišite duboko i pustite glasno muziku! | Foto: Shutterstock

Dovoljno tečnosti
Konzumiranje vode jedan je od načina na koji možete uneti potrebnu tečnost u organizam. Osim toga, telu će dobro doći i voće i povrće, posebno ono koje sadrži velike količine vode kao što su celer i narandže, koji sadrže 90 odsto vode. Iako ljudi to često zaboravljaju, tečnost je izuzetno važna za energiju, stoga je uzimajte u dovoljnim količinama i osećaćete se bolje, poletnije i snažnije.


Pravilno disanje
Stres i neznanje o zdravom disanju samo su neki od razloga što vazduh ne prolazi kroz pluća kako bi trebalo. Disanje kroz stomak najjednostavniji je način da odmah podignete nivo energije, a izvodivo je na bilo kom mestu i u bilo koje vreme. Ako želite da pokušate, počnite sa 60 sekundi dubokog disanja. Stavite ruku na stomak i udišite kroz nos. Osetićete kako vam se dijafragma podiže. Vazduh ispuštajte kroz usta, a dok to budete radili, ruka na stomaku će se spuštati.

Dinamična muzika
Jeste li znali da muzika podiže energiju? Naučno je dokazano da glasna i dinamična muzika ubrzava otkucaje srca, disanje i cirkulaciju. Dakle, ako ste klonuli i prati vas iscrpljenost, pustite veselu i brzu pesmu, pojačajte i povratite potrebnu energiju.

Kretanje
Pokrenite se. Ako nemate vremena za vežbanje, bar malo prošetajte. Ako ste u kancelariji i osećate umor, ustanite, protežite se bar pet minuta i brzo ćete se osećati bolje. Dane vikenda svakako iskoristite za fizičku aktivnost. Naučno je dokazano da je vežbanje jedan od najboljih načina za vraćanje energije i dobrog raspoloženja.

Zdravi međuobroci
Kombinacija proteina i ugljenih hidrata odlično vraća energiju. Za idealan međuobrok počastite se bademima i bananama. Proteini podižu energiju, a ugljeni hidrati je održavaju. Drugim rečima, uz ovakav obrok duže ćete biti siti i imati više energije.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP