Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

JEDINSTVO ZDRAVLJA I LJUBAVI

Joga za mame i bebe!

Autor: A. Veljković | 07.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Trudnoća je idealno vreme da se počne sa jogom, jer ove vežbe uravnotežavaju hormone, popravljaju cirkulaciju, otklanjaju bolove, jačaju karlicu... Ipak, najvažnije od svega je to što ove vežbe pomažu ženi da se sa puno ljubavi i blaženstva poveže sa svojom bebom.

Iskustvo pokazuje da žene koje su upražnjavale jogu u trudnoći, osećaju njene dobrobiti dugo posle porođaja. Fizička kondicija se popravlja, otklanjaju se nelagodnosti u telu i bolovi u leđima.


- Rad s trudnicama, mamama i bebama predstavlja posebno zadovoljstvo. Predivno je raditi s tim grupama, jer su veoma specifične i inspirativne. Mame koje na časove dolaze kao trudnice, obično posle porođaja pokažu interesovanje da se vrate sa svojim bebama i nastave da rade jogu.

Majke na časovima  uspostavljaju posebne  odnose sa svojom decom

Majke na časovima uspostavljaju posebne odnose sa svojom decom

U trudnoći je joga značajna, jer se sve vreme radi na snazi i fleksibilnosti mišića, koordinaciji i balansu. Na časovima za mame izvode se specijalne vežbe koje one rade same sa svojim bebama. Majke na časovima uspostavljaju posebne odnose sa svojom decom, ali i sa grupom i svi zajedno uz pomoć joge nalaze svoj mir, zadovoljstvo i ispunjenje – kaže Maja Radulović, koja je kod nas jedini instruktor ragavan joge, posebne vrste hata joge.

- Najčešći motiv ljudi da krenu na jogu jeste svakodnevica, jer je više od 80 odsto bolesti današnjice bazirano na stresu koji blokira cirkulaciju energije u telu. Zato ja na časovima pokušavam ljudima da objasnim da treba da isključe misli, tražim da počnu da osećaju – kaže Maja.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP