Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

MLEKA I LOSIONI IZ DOMAĆE KUHINJE

Jogurt skida šminku

Autor: Ekipa Alo! | 31.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Svakodnevno skidanje šminke može da nadraži kožu, naročito područje oko očiju koje je osetljivije od ostatka lica. Koža je tanka i sklona pucanju, pa je pregrubo trljanje ili pogrešan preparat mogu iziritirati. Odlična zamena za skupe tonike su namirnice iz domaće kuhinje, koje su efikasne, a nežne za kožu.

Aloe vera, maslinovo ulje  i krastavac su odlična  alternativa skupim preparatima  

Aloe vera, maslinovo ulje i krastavac su odlična alternativa skupim preparatima   | Foto: Shutterstock

Mleko i jogurt
Obe namirnice umiruju i dubinski čiste lice i višak masnoće. Da bi tonik od mleka bio što delotvorniji, treba ga pomešati s bademovim uljem. U posudicu stavite kašiku mleka i dodajte par kapi bademovog ulja. Nanesite na vatu i očistite područje oko očiju. Nakon toga lice obavezno treba isprati mlakom vodom.


Slično dejstvo ima i jogurt koji vlaži kožu i vraća joj elastičnost, a ako se pomeša s nekoliko kapi maslinovog, bademovog ili kokosovog ulja, poslužiće i kao prirodni odstranjivač šminke.

Ulja
Maslinovo ulje je odlična zamena za kozmetičke proizvode, jer su masnoće koje sadrži slične onima u ljudskoj koži i retko izazivaju alergijske reakcije. Njegova je prednost što skida šminku i hrani kožu, a može se koristiti i samo, ili u kombinaciji s drugim dobrim uljima, bademovim, jojobinim, kokosovim ili uljem od semenki grožđa.

Aloe vera
Nežna je za područje oko očiju i pravi saveznik u skidanju maskare. Odlična je alternativa preparatima na bazi ulja i preporučuje se masnoj koži. Osim što skida šminku, istovremeno smanjuje natečenost i ublažava crvenilo. Pomešajte šolju aloinog gela s pola šolje jojobinog ulja, nanesite na vatu i skinite šminku. Jojobino ulje može zameniti maslinovim.

Krastavac
Osim što ublažava natečenost i osvežava područje oko očiju, krastavc je odličan čistač, naročito u kombinaciji s mlekom. Osim toga podstiče prirodnu proizvodnju kolagena i usporava proces starenja.
U blenderu izmiksajte jedan krastavac uz posepeno dodavanje pola šolje mleka. Mešavinu prebacite u drugu posudu, kuvajte oko 10 minuta i ostavite da se ohladi. Tonik za čišćenje možete napraviti na jednostavniji način ako narendate krastavac, procedite sok i dodate nekoliko kapi bebi ulja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP