Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

IMA LEKA!

Kad muškost izda...

Autor: Ekipa Alo! | 25.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Jedan od 10 muškaraca se uprkos seksualnoj želji suočava sa impotencijom, odnosno nemogućnošću da postigne ili održi erekciju tokom polnog odnosa, pokazuju istraživanja. Većinu impotentnih muškaraca je toliko sramota od ovog problema da čak odbijaju da se leče, ali Marsela Pik, autorka knjige „Da li je do mene ili do hormona?“ tvrdi da ima rešenje!

Za lečenje je  neophodno da  muškarac otvoreno  govori o problemima

Za lečenje je neophodno da muškarac otvoreno govori o problemima | Foto: Shutterstock

Šta je uzrok?
U izvesnom broju slučajeva reč je o organskim uzrocima kao što su nerazvijenost ili anomalije polnih organa, povrede ili bolesti kičmene moždine, pri čemu je oštećen centar za erekciju. Impotencija je često propratna pojava nekih težih, hroničnih bolesti kao što je dijabetes.
Međutim, kada je muškarac normalno razvijen i telesno zdrav, onda je impotencija redovno odraz njegovog emocionalnog stanja ili negativnih osećanja prema partnerki. To može biti, na primer, strah od polne bolesti, od neželjenih posledica i trudnoće, ali i dobro poznati strah od neuspeha koji može biti dovoljan uzrok da do stvarnog neuspeha i dođe. Takođe, jedan od razloga impotencije je opterećenost veličinom polnog organa, zbog čega često nastaje kompleks niže vrednosti.

Savet: Nađite uzrok! Najefikasniji način da otklonite impotenciju je da ustanovite njen uzrok. Problem može biti emotivne prirode, fizičke ili medicinske, nađite izazivača i radite na rešavanju problema.

Potražite pomoć
O teškoćama sa postizanjem erekcije muškarci nerado govore i obično ih lekaru indirektno saopštavaju. Međutim, za pronalaženje uzroka i određivanje lečenja neophodno je da muškarac otvoreno opiše svoje teškoće i da iskreno odgovara na pitanja koja mu lekar postavlja. Lečenje zavisi isključivo od uzroka i u njemu učestvuje više stručnjaka: urolog, endokrinolog, kardiolog i psihijatar. Gojaznim osobama savetuje se da smanje težinu i povećaju fizičku aktivnost. Muškarcima koji puše i preterano konzumiraju alkohol savetuje se da prestanu.

Savet: Obratite se lekaru! Mnogi ljudi odlažu odlazak kod doktora i kad imaju grip, a kamoli kada se radi o disfunkciji intimnog dela tela. Ipak, ovo je najbolji i najbrži način da poboljšate seksualni život. Potražite stručnu pomoć.

Pomoć iz prirode


Koristite suplemente cinka jer ovaj mineral pozitivno utiče na proizvodnju raznih hormona, uključujući i testosteron. Uzimajte vitamin C, on pomaže krvim sudovima da ostanu elastični, dozvoljavajući im da se prošire kada vam je potreban veći dotok krvi. omega3 masne kiseline iz ribljih ulja ili ulja semena lana takođe poboljšavaju protok krvi. Pčelinji proizvodi, med, polen i matični mleč su prirodan čaroban lek, koji sadrži elemente neophodne da pojačaju seksualnu želju i život učine srećnim.

Ne izbegavajte seks


Parovi često izbegavaju seks nakon neprijatnog iskustva. Ipak, ovo je najgora moguća opcija, jer samo pogoršava situaciju i dodatno oštećuje partnerovo samopouzdanje. Ne upadajte u tu zamku već se posvetite ljubavnom životu.

Teže mu je nego što mislite

Muškarci su mnogo osetljiviji od žena po pitanju seksa. I sami znate koliko češće se lepši pol, do detalja, poverava prijateljima za razliku od jačeg. Ako ne može da prizna ni najboljim ortacima, a ni sebi, dajte mu vremena da o tome razgovara sa vama. Imajte na umu da mu je najbitnije da vas impresionira.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP