Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

PRIRODNO FARBANJE KOSE

Kafa za brinete, cimet za plavuše

Autor: Ekipa Alo! | 30.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ako želite da pojačate sjaj vaše kose, posvetlite je ili je pak potamnite za nekoliko nijansi, ne trebaju vam industrijske farbe - jednako su delotvorne biljke, začini i razne mešavine.

Čaj od hibiskusa daje  bakarni preliv, kamilica i  limun posvetljuju vrhove

Čaj od hibiskusa daje bakarni preliv, kamilica i limun posvetljuju vrhove | Foto: Shutterstock

Med i cimet
Uz pomoć cimeta možete kosu posvetliti i za nekoliko nijansi. U plastičnoj činiji pomešate dve velike kašike regeneratora za kosu, četiri kašičice cimeta u prahu i tri velike kašike meda. Nanesite smesu na opranu i vlažnu kosu i raščešljajte, ali smesu nanosite samo na pramenove - a ne i na vlasište. Na glavu stavite foliju i ostavite da deluje dva do tri sata, potom operite šamponom. Što duže držite smesu, ali i ponavljate postupak, rezultat će biti vidljiviji.


Svetli vrhovi
Ako je vaša prirodna boja kose smeđa, koja je nešto svetlija na vrhovima, istaknite sjaj i prelaze pramenovima koje ćete posvetliti čajem od kamilice. Stavite pola šolje sušene kamilice na dve šolje vode, prokuvajte i ostavite da se ohladi. Kamilicu nanesite na kosu nakon pranja, bez ispiranja. Sličan efekt dobićete i isceđenim sokom od limuna, koji ćete naneti na vrhove, a sunce će pojačati efekt posvetljivanja.

Kao čokolada
Smeđu boju kose možete pojačati ili joj dati čokoladnu nijansu sa čajem od sušenog bilja pripremljenim od 1/4 šolje žalfije, 1/4 lišća ruzmarina, 1/4 lišća koprive na 2,5 šolje vode. Bilje treba kuvati u vodi oko 30 minuta na laganoj vatri, potom procediti i ohladiti. Mešavinu koristite za ispiranje kose nakon šamponiranja ili je možete staviti u raspršivač i njime povremeno špricati kosu.

Neven i hibiskus
Ako ste prirodna crvenokosa i želite da pojačate tu nijansu, ili ako je vaša kosa smeđe ili plave boje, ali biste voleli da dobijete bakarni sjaj, napravite čaj od dve šolje vode, 1/2 šolje latica nevena, te dve kašike latica hibiskusa. Čaj treba kuvati na laganoj vatri oko pola sata, procediti i ohladiti. Nakon šamponiranja, kosu isperite čajem, a poželjno je da je sušite na suncu. Što se češće ponavlja postupak, bakarne nijanse će biti izraženije.

Za tamne nijanse
Potamnjivanje kose i za pet nijansi je moguće ako ste dovoljno uporni. Sve što treba da uradite je da skuvati nekoliko šolja jake crne kafe li crnog čaja, ohladite i time isprate već opranu kosu. Potom na kosu stavite foliju i ostavite tako oko pola sata, a zatim isperite običnom mlakom vodom. Ponavljajte postupak dva puta nedeljno dok ne dobijete nijansu koju priželjkujete.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP