Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SVE POPULARNIJA INTERVENCIJA KOD ŽENA

Kako da podmladite
vašu vaginu!

Autor: S.M. | 09.03.2014 - 14:10:00h | Komentara: 0

U toku porođaja dolazi do rastezanja svih mišićnih vlakana vagine do dimenzija obima glave novorođenčeta. Mišići se nakon porođaja delimično skupe, povlače, ali to nikada ne bude povratak na prvobitno stanje.

Najveći broj žena masturbira u periodu od 25. do 29. godine

Za lepši izgled i bolji osećaj  | Foto: foter.com

Pored toga, veliki broj porođaja se završava rasecanjem vagine - epiziotomijom. Nakon te intervencije često zaostane širok, bolan ožiljak koji se proteže iz vagine, ukoso prema tkivu zadnjice. Oslabljeni mišiči, veliki ožiljak, proširen ulaz u vaginu, sve to umanjuje zadovoljstvo partnera u toku seksualnih odnosa, a ženi donosi osećaj nesigurnosti i potištenosti.

Da li je moguće „podmlađivanje“ vagine?

- Moguće je i to jednostavnom intervencijom u uslovima lokalne anestezije, sa jednodnevnim boravkom u bolnici. Operacija se sastoji u uklanjanju postojećeg ožiljka od epiziotomije i ponovno povezivanje mišića koji su intervencijom na porođaju presečeni. Ova hirurška intervencija je rutinska, zahteva pripremu tako što će biti urađene standardne laboratorijske analize krvi - izjavila je za alo.rs dr Vesna Rakić, plastični hirurg.

Postoperativni oporavak traje nekoliko dana. Potrebno je da se miruje kod kuće, sprovodi redovna uobičajena toaleta polnih organa, da se stavljaju hladne obloge i uzima analgetik prema savetu hirurga plastičara. Nakon nekoliko dana, pacijentkinja se može vratiti svojim svakodevnim aktivnostima. Konci se ne vade jer se rana ušiva samorazgradivim koncima. Polni odnosi se mogu imati desetak dana nakon intervencije. Ukoliko je pacijentkinji prijatnije, ukoliko smatra da će lakše podneti operaciju, može se primeniti i opšta intravenska anestezija.

Kako će izgledati vagina posle operacije?

Hirurzi plastičari primenjuju mikrohiruršku tehniku, pa je ožiljak tanak kao vlas kose. Pacijentkinja će biti zadovoljna, sa novim samopouzdanjem.

Komplikacije podmlađivanja vagine?

- Veoma su retke i blage. Mogućnost infekcije i krvarenja je manja od 1%. Tkivo polnih organa ima veoma dobru cirkulaciju, što je solidna brana raznim infekcijama i prednost koja podstiče brzo zarastanje rana - objašnjava dr Rakić.

Liposukcija i zatezanje venerinog brega

Ukoliko je kod žene stidni brežuljak veći nego u mladosti, ukoliko je izgubio svoje konture, a prisutan je i višak masnog tkiva, to se može korigovati istovremeno kada se radi labioplastika ili rejuvenacija vagine. Liposukcija jeste rešenje. Često se primenjuje u sklopu drugih, većih estetskih operacija stomaka. Intervencija traje samo desetak minuta, a krajnji efekat je odličan.

Nove metode

Primena plazma terapije je nova metoda u podmlađivanju intimne regije. Veoma je efikasna i doprinosi punoći i jedrini polnih organa žene, briše naboranost i opuštenost polnih usana i vagine.

Primena bodljikavih niti je revolucionarna metoda u zatezanju mišića karličnog dna čime se dobija zategnutost i podmlađenost kompletne anogenitalne regije i sužen otvor vagine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP