Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SUPER SAVETI

Kako da sačuvate preplanuli ten?

Autor: Sml.rs | 25.08.2013 - 13:03:00h | Komentara: 0

Ako želite da tragove uživanja na suncu nosite na koži malo duže i u jesen uđete sa preplanulim tenom sa letovanja, onda u vašu svakodnevnu rutinu koja nepovratno odnosi tamni ten morate uneti male korekcije.

Sunčanje

Potrudite se da bronzani ten sačuvate što duže | Foto: Shutterstock

Svakodnevno tuširanje, trenje sa odećom i prirodna regeneracija kože će kad tad ukloniti svaki trag vašeg letovanja sa kože, ali postoji način da ovaj neminovni događaj usporite, a mi vam otkrivamo sve male trikove!

Ništa bez hidratizacije

Kako za vreme, tako i posle letovanja, prva i najvažnija stavka u očuvanju preplanule kože što duže jeste hidratacija, zato ne štedite na kremama i losionima! Za vreme toplih dana, ali i ako se vreme bude kvarilo, bar dva puta dnevno nanosite hidrantnu kremu na celo telo i tako ćete usporiti sušenje i perutanje kože, što će vam doneti još par nedelja preplanulog tena u toku jesenjih dana.

Postepeno samopotamnjivanje

Kada stignu hladniji dani bronzani ten krene da bledi bez obzira na dovoljno hidratacije, vreme je da se prihvatite kozmetičkih pomagala. Tehnologija je dovoljno napredovala da kreme za postepeno samopotamnjivanje ne daju narandžaste nijanse i ne ostavljaju pruge po telu. Zato su sjajan način da i u toku zimskih meseci održavate tamniji ten. Ovo su proizvodi koji vam omogućavaju da polako potamnite i da kontrolišete koliko taman će biti vaš ten, samo ne zaboravite da pre nego što počnete da nanosite proizvod, uradite piling celog tela kako bi se boja bolje primila i bila postojanija i ravnomerna.

Šminkanje

Pazite da ne preterate sa rumenilom | Foto: Shutterstock

Šminka čini čuda

Kada hladno vreme najzad dođe, ne zaboravite na moć koju imaju bronzeri i rumenila. Za preplanuli izgled nanesite bronzer velikom pufnastom četkom na čelo, vrh nosa i jagodice da postignete efekat sunca na koži. Završite celokupan izgled dodavanjem malo rumenilna obraze za prirodniji izgled. Uživajte u čarima bronzera, ali ne zaboravite - budite umereni, jer nije prirodno da zimi budete jednako tamni kao i leti, zato budite diskretni pri upotrebi ovog malog mejkap oružja.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP