Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

PRIPREME ZA PLAŽU MOGU DA POČNU

Kako da se rešite "šlaufa" na stomaku

Autor: Alo.rs | 29.04.2015 - 11:42:00h | Komentara: 0

Bez obzira na pravilan način ishrane i fizičku aktivnost, vidljivi mišići na trbuhu, koji deluje ravno, mnogima su neostvariv san.

Šlauf na stomaku

Ilustracija| Foto: Profimedia

Stručnjaci tvrde da je to moguće postići uz nekoliko važnih pravila.
1. Hleb i testenine jedite posle treninga
Mnogi izbegavaju testenine i hleb, posebno ako nisu od celih zrna žitarica jer je poznato da tada ugljeni hidrati puno brže prolaze organizmom i podižu nivo insulina zbog čega smo siti kraće vreme i nemamo energije. Zato će vam svaki nutricionista preporučiti da jedete povrće, voće i neobrađene namirnice budući da će nas bolje zasititi, imaju više vlakana i zdravije su.
Međutim, nema nikavog razloga da ne uživate u tanjiru testenine, ali isključivo posle treninga. Razlog je jednostavan, telo posle fizičkih aktivnosti može kvalitetnije da obradi ugljene hidrate, bez naglog rasta insulina, a organizam će ga u potpunosti razgraditi i neće pohranjivati ništa u jastučiće na trbuhu i bokovima.
2. Vežbajte celo telo, izmenama intenzivnog i lakšeg tempa
Što više mišićnih grupa uključite tokom vežbe to ćete sagoreti više kalorija pa ćete bolje mršaviti, a to se onda odražava i na vitkiji stomak. Najčešći izgovor zašto ne vežbamo je nedostatak vremena, ali ravan stomak možete imati jedino ako ste redovno aktivni.
Za bolje rezultate probajte na smenu kratke intervale ubrzanog i napornog treninga s nešto lakšim tempom.
3. Zapisujte šta jedete
Nedostatak vremena često je i razlog da ne razmišljamo kada i koliko jedemo, a često posežemo za gotovim obrocima i grickalicama jer pregladnimo i jednostavno moramo odmah nešto da pojedemo. Kako biste ishranu doveli u red, probajte beležite šta jedete mesec dana. Prvo napravite jedan motivacijski selfi u odeći koja vas zateže i nije vam udobna, a želeli biste da je nosite.
Zatim počnite da beležite sve što pojedete i u koliko ste sati jeli. Dva sata nakon obroka zabeležite jeste li opet gladni, siti i imate li energije, puno, malo ili ste potpuno iscrpljeni. Posle 30 dana znaćete koja hrana odgovara vašem organizmu, a i sigurno ćete paziti na ishranu jer sve bležite pa ćete i mršaviti ako uz to redovno vežbate.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP