Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KAKO UREDITI MINIJATURNU SPAVAĆU SOBU

Kako rešiti problem: Mala soba, veliki krevet?

Autor: | 21.01.2014 - 08:02:00h | Komentara: 0

Samo zato što je vaša spavaća soba mala, ne znači da ne možete ništa da uradite po tom pitanju. Zahvaljujući ovim trikovima i minijaturni prostor može dobiti sasvim novo lice...

Investirajte u veliko i neobično ogledalo

Investirajte u veliko i neobično ogledalo | Foto: Shutterstock

Postavite police
Ako imate malu spavaću sobu, vrlo verovatno nemate dovoljno prostora za odlaganje stvari. Plitke ugradne police mogle bi da budu odlično rešenje, a time biste dobili potreban prostor za stvari, ali i održali površinu poda slobodnom. Police neka ne budu dublje od 30 centimetara, a ako možete, pokušajte da ih postavite skroz do plafona kako bi soba izgledala više. Osim toga, zid iza polica obojite u kontrastnoj boji kako biste stvorili utisak dubine.


Razmislite o bojama
Tamne boje na prvi pogled se mogu učiniti praktičnijima, ali činjenica je da prostorije čine manjima. Naime, što je svetlija nijansa boje u vašoj sobi, to će prostor delovati prozračnije i otvorenije. Stoga uzmite u obzir nijanse kao što su svetlo plava, siva, zelena, žuta i krem.

Ofarbajte plafon
Iako ste verovatno čuli da svetli, preporučljivo u belo obojeni plafon može da otvori prostoriju, razmislite o farbanju plafona. Naime, plafon obojen u svetle nijanse ili pak s teksturom, automatski privlači pogled prema gore, pa će se time plafon činiti višim, a time i cela soba većom.

Investirajte u ogledalo
Setite se ogledala od zida od zida koje je bilo u modi sedamdesetih godina – možda ne želite baš to u svojoj spavaćoj sobi, ali razmislite o ogledalu manjih dimenzija ili pak nekog zanimljivog oblika, jer činjenica je da ogledala prostoriji daju prostranost, reflektuju svetlost i otvaraju celi prostor.

Pucajte na veliko
Veliki broj ljudi misli kako je u mali prostor najbolje smestiti komade nameštaja koji su malih dimenzija. Međutim, razmislite o tome još jednom. Radije, gde god je to moguće, koristite duge i široke komade nameštaja - duge zavese, visoko cveće, široke police.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP