Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

MUZIKA I HOROSKOP:

Kakvu muziku voli svaki horoskopski znak!

Autor: Pressonline | 27.12.2014 - 20:36:00h | Komentara: 0

Ali onako iskreno, u duši…

Slušanje muzike izaziva lučenje dopamina, koji snižava krvni  pritisak i usporava srčani rad

Ilustracija | Foto: Shutterstock

Vaš muzički ukus ne zavisi samo od znaka i podznaka u kojem ste rođeni, već i od pozicija Meseca i Venere koji u astrologiji, između ostalog, simbolizuju inspiraciju, maštu, umetnost i muziku. Ali evo nekih osnovnih karakteristika muzičkih preferenci svakog znaka:
Ovan - Iako voli hard rok i tehno, strastveni Ovan je i veliki ljubitelj klasične muzike. Pošto uživa da diriguje, obožava koncerte u izvođenju velikih simfonijskih orkestara, a od kompozitora voli Baha, Debisija i Borodina. Ume Ovan da "diriguje" i u kafani gde kiti muziku i naručuje omiljene pesme, dok načisto ne iznuri muzikante.
Bik - Hedonistički Bik voli etno muziku, trubače, a srce mu zaigra i kad sluša sevdalinke i starogradske pesme. Okuplja muziku oko svog stola i ne da im da idu, naručuje pesme i čašćava svirače, a neretko uzima mikrofon u ruke, kako bi zapevao svoju omiljenu pesmu. Za njega je trbušni ples pravi muzičko scenski doživljaj u kojem uživa, jer voli i orijentalni zvuk.
Blizanci - Blizanci, uglavnom vole sve što je novo, moderan ritam, pop i rok muziku, rejv, haus i tehno, a u društvu umeju da bude neodoljivi, jer znaju odlično da imitiraju, pevaju, igraju i zabavljaju druge. Blizanci su i ljubitelji jednog od najpopularnijih dela Bendžamina Britna, dečje opere "Mali dimničar" i baleta "Žar ptica" Igora Stravinskog.
Rak - Rak uživa u evergrin muzici i autentičnom izvornom narodnom melosu, jer mu prija opuštanje uz čašicu razgovora sa prijateljima, kad može i da zapeva i da zaigra, i tako do ranih jutarnjih sati. Ume Raku srce da zaigra uz "jecaje" violine, baš kao i dok sluša violinski koncert, pa su njegovi omiljeni kompozitori Čajkovski, Mocart, Mendelson, Betoven i Brams.
Lav - Lav voli svaku vrstu muzike koja mu omogućava da isprazni svoju ogromnu energiju, i to najčešće kroz ples ili đuskanje. I to onda kada su svi pogledi sigurno uprti u njega, kad je on na svom tronu - plesnom podijumu. Voli, takođe, hard rok, tehno, ali i domaće pop balade, a Betoven je njegov omiljeni kompozitor.
Devica - Devica obožava filmsku muziku i balade, a od kompozitora voli Šopena. Njeno raspoloženje u veselom društvu, uz svirače u njenoj omiljenoj kafani raste pogotovo, od onog trenutka kad svi drugi već malo posustanu – tad ona stupa na scenu i uz zvuke tambure i bećarce podiže nivo raspoloženja. Nešto se tad u njoj budi, pa često zaigra i na šanku ili stolu, svejedno, važno da je veselo.
Vaga - Čim uđe u kuću, pali radio, samo da se muzika ori na sve strane, ali ona sentiš, uglavnom romantična, jer Vaga voli pop i balade. Uživa i u klasičnoj muzici, pogotovo bečkim koncertima, a omiljeni kompozitori su joj Čajkovski i Mocart. Otmena i suzdržana, Vaga rado posećuje splavove gde postaje razuzdana, kiti muzikante i ne da im se odmaknu od njenog stola.
Škorpija - Strastvena i bučna, Škorpija ume totalno da se opusti u boemskoj atmosferi svog omiljenog restorana, kao što, onako elegantna i magnetična ume da uživa u zvuku orgulja i horskom pevanju. Voli instrumentalnu muziku, ali i pop, a od kompozitora Šumana, Betovena i Mokranjca.
Strelac - Strelac voli ritam koji podseća na muziku Dalekog Istoka, plesove afričkih plemena, uzbuđuje ga zvuk bubnja, ali i tehno muzika. Iako je Betoven njegov omiljeni kompozitor, inače rođen u znaku Strelca, ne beži Strelac ni od kafanske muzike, ali neke u restoranu u centralnoj gradskoj zoni gde dolaze poznate «face».

Jarac - Mada, naizgled uzdržan i rezervisan Jarac ume da se opusti u pravom kafanskom ambijentu uz crno vino i dobru muziku, gde će i da zaigra i zapeva sa zadovoljstvom, ipak je klasika «zakon» za Jarca. Zato on voli klavirske koncerte, ali i duete, a od kompozitora Šopena, Debisija i

Rahmanjina.

Vodolija - Ona spava danju, a luduje noću, jer najviše voli disko ritam, pa vlasnici diskoteka, splavova i klubova mogu biti zahvalni Vodolijama koje često umeju da osvanu u njihovim objektima. Međutim, kontroverzna i nepredvidiva Vodolija voli i vizantijsku muziku, orgulje, gitaru i Mocarta – kompozitora rođenog u njenom znaku.

Riba - Baš nju briga koliko je sati, kad joj je tako lepo, kao u nekom drugom svetu, jer Ribe vole da sanjaju, zamišljaju i maštaju. Opera i balet su kao izmišljeni za senzualne i romantične Ribe, pa one vole Verdija, Pučinija, Šopena, Gluka ('Orfej i Euridika') i Manuela de Falju (balet 'Ljubav čarobnjaka' i 'Trorogi šešir'), kompozicije za klavir i orkestar ('Noć u španskim vrtovima').

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP