Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KAKO SE IZBORITI?

Kikirikijem protiv alergija!

Autor: Alo! | 24.03.2015 - 11:23:00h | Komentara: 0

Sklonost prema alergijama je u porastu. Nova istraživanja, u primeni kikirikija, u ishrani kao leka za alergiju daju nadu onima koji reaguju na mnoge druge namirnice.

Puter od kikirikija

Puter od kikirikija | Foto: Profimedia.rs

Istraživanje u Austrailiji je pokazalo da je 80 odsto dece koja su uzimala proteine iz kikirikija u kombinaciji sa probioticima, postala tolerantna na koštunjave plodove, piše theguardian.com.
Alergolozi u Velikoj Britaniji kažu da je svaki treći čovek alergičan bar na jednu stvar, a da četvrtina stanovništva ima alergiju (odreaguje) na pokošenu travu.
Broj dece koja su alergična koja pate od ekcema ili alergijske kijavice uzorkovan epolenom, prašinom ali životinjskom dlakom se utrostručio od 1970 . do 2000, godine.
Alergijske reakcije nastaju kada naš organizam, tj. imuni sistem pogrešno prepozna alergene poput polena ili prašine i aktivira protiv njih aktivira odbrambeni mehanizam.
Naučnici nemaju precizan odgovor na pitanje zašto je pojava alergija sve učestalija, ali mnogi upiru prstom na novi način života, koji je zastupljen, pre svega, u razvijenim zemljama.
Švedski naučnici su prošle godine došli do otkrića da deca koja žive na farmi imaju samo jednu desetinu šansi da postanu alergična, u odnosu na svoje vršnajke koji žive u gradovima.
Tokom prirodnog porođaja dete dolazi u kontakt sa bakterijama prolaskom kroz majčin porođajni kanal i na taj način razvijaju imuni sistem. Tako su ona otpornija prema alergijama od dece rođene carskim rezom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP