Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KOME ĆE BITI TEŽE POSLE PRAZNIKA:

Kilograme najbrže skidaju Device i Jarčevi, a Vage i Ribe se najviše muče!

Autor: dnevno.rs | 13.01.2015 - 13:51:00h | Komentara: 0

Da li treba da uložite više ili manje napora kada hoćete da skinete koji kilogram, može da zavisi i od horoskopa. Saznajte da li ste među onima koji to mogu kao iz šale ili ipak treba malo da se pomučite.

dd

OVAN
Pripadnici ovog znaka na dijetu kreću s puno elana, ali ako vaga ne pokaže brzo željene rezultate, spremni su da odustanu. Vole da se izgladnjuju, ali tako samo dolaze do jo-jo efekta. Najbolje je u ishranu da ubace manje međuobroke kojima inače nisu skloni, a naročito će im pomoći grejpfrut i zeleni čaj. Kako obožavaju slatko, ne treba da ga se odriču da ne bi bili nervozni, već da se fokusiraju na zdravije slatkiše.
BIK
Pripadnicima ovog znaka treba vremena kako bi se uopšte odlučili na dijetu. Ipak, nakon što skupe dovoljno volje su uporni te mršave polako, ali sigurno. Preporučuje im se da unose više jabuka kao i jačih začina - karija i čilija, koji će pokrenuti njihov usporeni metabolizam. Žitarice i zob su odličan odabir za doručak, kao i jogurt, a slatkiši se bikovima ne preporučuju.
BLIZANCI
Blizanci su u stanju da ništa ne jedu ceo dan, a uveče da jedu tri sata bez prestanka. Oni bi, poput Ovnova, trebalo da praktikuju užine, a kafu da zamene čajem. Vrlo je važno da jedu variva - ona će ih zasititi.
RAK
Pripadnici ovog znaka obično vole i da kuvaju i da jedu, pa im dijeta teško pada. Skloni su i brzoj hrani, koju treba izostaviti. Hronično im nedostaje vitamina u organizmu, što treba da nadoknade svežim voćem - posebno jabukama, mandarinama i narandžama. Beli hleb im ne prija, ali već nakon nekoliko dana dijete će se priviknuti, s time da je ključno da izdrže te prve dane, pogotovo u vreme stresa kad im hrana služi kao uteha.
LAV
Lavovi vole dobru hranu i pića, ali retko imaju problema sa kilažom jer znaju da se kontrolišu. Oni znaju da se na njih "sve prima" i omakne li im se ipak koja kila viška. Oni su jedan od znakova sa vrlo zahvalnim metabolizmom, pa je dovoljno samo da pojačaju ili da uvedu fizičku aktivnost. Savetuje im se dodatan unos orašastih plodova.
DEVICA
Device su vrlo disciplinovane i ako ih izazovete da smršaju, verujte da će oni to brzinski odraditi, čak i ako treba da gladuju. Naročito im smetaju mesne prerađevine i jela pripremljena s masnoćama, a godi im kuvano. Više šetnje nije na odmet.
VAGA
Pripadnici ovog znaka su jedni od onih kojima dijete predstavljaju pakao. Ne vole ograničenja, testiranje karaktera ili gladovanja. Tako na dijeti znaju da pokleknu već prvi dan, a najpametnije što mogu da učine jeste da sa prijateljima krenu da vežbaju, jer će ih oni terati na akciju. U svoj jelovnik treba da uvrstiteviše jogurta, ribe, integralnog pirinča, spanaća i supe.
ŠKORPIJA
Škorpije retko odlaze na dijetu, ali ako to učine onda je se dobro pridržavaju. Obično su jako predani poslu i raznim zadacima, pa preskaču obroke u prvom delu dana, što im je najveća greška. Ako se odluče na dijetu, nezaobilazan je obilan doručak, a za ostale obroke uvesti veće količine povrća poput celera, brokolija, celera i žitarica. Kako bi umirili glad, odličan je izbor posni sir.
STRELAC
Strelci su jedni koji moraju da se pomuče kako bi smršali. Oni teško odolevaju keksovima, grickalicama i narescima kojima ih drugi nude. Kako bi dijeta bila uspešna, važno je da unose što više vitamina C, luka i salate. Teško će smršaviti ako se istovremeno ne vežbaju, jer su njihova odricanja premala da bi se sama po sebi primijetila na vagi.
JARAC
Pripadnici ovog znaka su poput Devica vrlo disciplinovani. Oni sami odrede period u kojem će se "opustiti" i malo udebljati, kao i period za mršavljenje. Njima je pitanje idealne težine pitanje zdravlja, a najbolje je da u svoju prehranu uvedu supe od povrća, tunu i sveže povrće. Mogu da dopuste sebi i nešto slatko - ali povremeno, recimo jednom sedmično. Najveći neprijatelj im je testenina i kalorični sosevi.
VODOLIJA
Vodolije nemaju problema s dijetama, ali ima pravilia u ishrani kojih treba da pridržavaju. Ne vole planiranje, kupovinu namirnice i kombinovanje jela, a najvažnije je da pri odabiru hrane odbace sve ono kalorično, tako neće moći da se nađu u iskušenju. To se posebno odnosi na čipseve i alkohol u kojima inače uživaju.
RIBA
Ribe su sklone prejedanju i gojenju, a najbolji način započinjanja dijete za njih je detoksikacija s čajevima, povrćem, voćem i posnim mesom. Nakon sedam dana čišćenja organizma i izbacivanja nakupljenih otrova, poželjno je da se postupno i u malim količinama uvode ugljenehidrati koji ih najviše debljaju. Dijeta im teško pada i najlakše im pada kad im neko pravi društvo i pruža podršku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP