Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

KUTAK ZA ZDRAV ŽIVOT

Klopa za mršavljenje

Autor: | 24.08.2014 - 08:02:00h | Komentara: 0

Oni na prirodan način utiču na sagorevanje masti, sprečavaju napade gladi i pročišćuju organizam. Reč je o najboljim prirodnim proizvodima koji doprinose vitkoj liniji.

Salata

Salata | Foto: Shutterstock

Ljute papričice
Kapsaicin iz ljute papričice podiže temperaturu tela, samim tim troši se energija i osećaj sitosti duže traje. SAVET: Sitno iseckajte jednu ljutu papričicu i dodajte je u supu, kuvana jela, testenine ili pirinač.


Grejpfrut
Sprečava stvaranje masnih naslaga! Gorke materije iz grejpfruta doprinose da se masnoća iz hrane odmah sagori, čime se sprečava stvaranje masnih naslaga. SAVET: Ovaj prirodni „sagorevač masti“ je najdelotvorniji posle jela, pošto gorke materije aktiviraju proizvodnju želudačnih sokova.

Đumbir
Ovaj koren stimuliše razmenu materija, podstiče varenje, lučenje pljuvačke i želudačnih sokova i sprečava upale. Eterična ulja doprinose da se otrovne materije brže izbace iz organizma. SAVET: Isecite dva centimetra đumbira na tanke listiće i prelijte ih ključalom vodom.

Zeleni čaj
Bogat polifenolima, koji sprečavaju iskorišćavanje masti i podstiču njihovo sagorevanje. SAVET: Prokuvalu vodu ostavite da se hladi 10 minuta, a tek onda prelijte čaj (filter-kesicu izvadite nakon 3-5 minuta). Svaki dan popijte najviše četiri šolje.

Kafa
Uništava kalorije! Kofein doprinosi budnosti, stavlja telo u stanje pripravnosti i mobiliše energetske rezerve. SAVET: Crni i zeleni čaj imaju slično dejstvo, a manje su škodljivi za želudac.

Krompir
Krompir skuvan u ljusci veoma je delotvoran. Dok se hladi, stvara se skrob, koji se teško vari. Posledica: nema naglog rasta nivoa šećera u krvi niti osećaja gladi, a masti se razgrađuju. SAVET: Napravite salatu od krompira sa prelivom od posnog jogurta, jabukovog soka, soli, bibera i začinskog bilja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP